top of page

pet., 21. okt.

|

Center kulture Španski borci

Knjiga - plesna predstava

"In knjiga je ples postala" Čisti izkupiček od prodaje vstopnic namenjamo humanitarnemu zavodu VID za pomoč otrokom, mladostnikom in njihovim staršem v stiski.

Registration is closed
See other events
Knjiga - plesna predstava
Knjiga - plesna predstava

Ura in lokacija

21. okt. 2022, 20:00

Center kulture Španski borci, Zaloška cesta 61, 1110 Ljubljana, Slovenia

O dogodku

Plesna predstava KNJIGA

"Deset knjig, ki so postale moj navdih in vodilo za koreografijo in vezno besedilo, ki prepleta mojo zgodbo z zgodbami knjig.  Prebirala sem jih vedno znova in v njih odkrivala nove pomene. Hkrati so mi bile opomin, kdo sem in kam grem. V predstavi prepletam svoje strasti do štirih umetnosti: plesa, glasbe, literature in slikarstva, vmes pa se vplete vzporedno še video zgodba, ki odslikava tisto, česar ni moč povedati z nobenim drugim jezikom!

Preteklost se prekriva s sedanjostjo, staro zamenja z novim, resnično postane neresnično, jaz pa sem ujeta v trenutke, ki odsevajo moje življenje in pot iskanja in ustvarjanja, približevanja in oddaljevanja, zavedanja in zatajevanja … eno telo, dve telesi, več teles – postanejo knjiga, lik, prostor, čas, občutek, beseda. Vsi moji strahovi iz otroštva se razblinijo in vsepovsod iščem lepoto življenja, trenutka, bivanja."

                                                                                                                               Katja Vidmar

Čisti izkupiček od prodaje vstopnic namenjamo humanitarnemu zavodu VID za pomoč otrokom, mladostnikom in njihovim staršem v stiski.

"Humanitarni zavod VID je bil prvi dobrodelni in humanitarni zavod v Sloveniji, ki bo čez dobro leto in pol praznoval že svojo 30 letnico. Otrokom in njihovim družinam pomagamo obrniti življenje na bolje. Z dobrimi ljudmi, donatorji, podjetji in posamezniki omogočamo otrokom invalidske pripomočke in tudi storitve, ki prispevajo k lajšanju njihovega življenja, omogočajo učenje in izobraževanje s pripomočki za slepe in slabovidne itd. Že nekaj tisoč otrok širom Slovenije je bilo deležne naše pomoči, ki so vedno konkretne in celovite, prilagojene posameznemu otroku in rešitvi njegove težave.  Saj verjamemo, da le z rešitvijo problema v celoti lahko otrok postane bolj samostojen in s tem pomagamo tudi k razbremenitvi družine. Občutek, da smo bili prav mi tisti, ki smo se dotaknili številnih življenj najbolj ogrožene populacije otrok in jim uspeli obrniti življenje na bolje, je čudovit. In verjamemo, da takšen občutek z nami delijo tudi vsi naši podporniki in seveda tudi vsi v Katja Dance Company."

Ustvarjalci predstave:

Plesalke:

Katja Vidmar, Sara Brčvak, Neža Banovec, Zala Šušteršič, Petra Ramovš, Ana Mužič, Kristi Kruusmaa, Kristina Kolbezen

Koreografija, tekst, izbor glasbe in avtorica: 

Katja Vidmar

Sokoreografinji:

Sara Brčvak, Neža Banovec

​Oblikovanje luči, ton: 

Matej Šarf, Nik Keber, Albert Podrekar

​Fotografija in projekcija: 

Albert Podrekar

Produkcija: 

Albert Podrekar

Častna pokroviteljica: 

Vlasta Nussdorfer

​Spletni medijski pokrovitelj: 

Barbra Drnač - Parada plesa 

Pokrovitelj: Lelosi

Spletna stran predstave: https://www.katjadancecompany.com/the-book

Informacije:

Kdaj: 

V petek, 21. 10. 2022, ob 20:00

Kje: 

Center kulture Španski borci

Zaloška cesta 61, Ljubljana

Cena vstopnic - 12 EUR - vstopnice so na voljo na blagajni dvorane in spletno na www.mojekarte.si

Deli ta dogodek

bottom of page