top of page

Sat, 16 Oct

|

Ljubljana

SAMO PLES IN JAZ - Delavnice baleta, vodene improvizacije in predavanje

Tri velika imena - tri velike plesne priložnosti!

Prijave so zaprte
Nazaj
SAMO PLES IN JAZ - Delavnice baleta, vodene improvizacije in predavanje
SAMO PLES IN JAZ - Delavnice baleta, vodene improvizacije in predavanje

Čas in lokacija

16 Oct 2021, 10:00 – 14:00

Ljubljana, Letališka cesta 27, 1000 Ljubljana, Slovenia

Guests

O dogodku

I do not try to dance better than anyone else. I only try to dance better than myself.”  — Mikhail Baryshnikov, rusko-ameriški plesalec in koreograf

Katja Dance Company vabi na izjemen plesni dogodek z izjemni vaditeljicami. 

Le redko se zgodi, da se zberejo tako izjemna imena sedanjega slovenskega plesa. Metka Beguš, Neža Rus in Neža Banovec vas bodo v soboto, 16. oktobra, odpeljale v svoj svet - v svojo plesno dimenzijo, ki se je izoblikovala na velikih odrih doma in po svetu. Predvsem pa v vadbenih dvoranah, kjer so plesalke osvojile svoje znanje in spoznanja z velikimi svetovnimi koreografi in plesnimi strokovnjaki. Izvedle bodo plesne delavnice, razložile svoj pristop k plesu in nas navdihnile, zato ne zamudite tega izjemnega dogodka "SAMO PLES IN JAZ".

Video 

Program:

9:30 - 10:00 (Recepcija in garderoba) - Prihod, ureditev formalnosti, priprava

10:00 - 11:15 (Velika dvorana) - Baletni klas - napredni nivo (Neža Rus)

10:00 - 11:15 (Mala dvorana) - Baletni klas - začetni nivo (Metka Beguš)

11:15 - 11:30 Odmor

11:30 - 12:30 (Velika dvorana) - Predavanje "Psihična priprava baletnih plesalcev" (Metka Beguš)

12:30 - 12:45 Odmor

12:45 - 14:00 (Velika dvorana) - Sodobni ples - vodena improvizacija (Neža Banovec)

Informacije:

Kdaj: 16. oktober 2021 od 10:00 do 14:00 ure

V plesnem studiu bodite vsaj 20 minut pred pričetkom delavnice.

Kje: Katja Dance Company, Letališka 27, Ljubljana

Parkiranje: Parkirišče ob Letališki (levo pred zapornico)

Cena delavnice - samo 30 EUR, plačilo online s kartico ali po predračunu ali z gotovino pred delavnico

Vsi udeleženci prejmejo bon v vrednosti 10 EUR, ki ga lahko vnovčijo do konca oktobra pri vpisu v katerikoli program baleta ali vodene improvizacije. 

Število prostih mest je omejeno!  - Prijave so obvezne na katjadanceco@gmail.com ali 041 649 599. Prijava in plačilo je možno tudi online spodaj.

Metka Beguš

Metka Beguš se je rodila v Ljubljani. S plesanjem baleta je začela v baletni šoli Saša, nato je pri desetih letih z baletom nadaljevala na nižji baletni šoli v Ljubljani pri Alenki Tomc in Darji Sebastian. Pri enajstih letih je prvič sodelovala z SNG Opera in balet Ljubljana v predstavi Pepelka. Leta 2008 je bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet, kjer so jo poučevali Matej Selan, Tanja Pavlič, Olga Andreeva in Marinka Ribič. Od šestnajstega leta dalje je redno sodelovala z SNG Opera in balet Ljubljana in nastopala v predstavah Labodje jezero, Doktor Živago, La Bayadere, Hrestač- božična zgodba, La Sylphide, Trnuljčica, Don Kihot, Coppelia na Montmartru in drugih. V času šolanja se je redno udeleževala baletnih tekmovanj v Sloveniji in tujini ter baletnih seminarjev. Dodatno se je izpopolnjevala v Madridu, v Centro de Danza Victor Ullate, v Pragi, na Prague Ballet Masterclasses, na Dunaju in v Dresdnu. Sodelovala je z različnimi koreografi: Alexander Ekman, Jiri Bubeniček, Jeroen Verbruggen in drugimi.

Neža Rus

Neža Rus je svojo plesno pot začela pri štirih letih v baletni šoli Pirueta, z devetimi pa se je vpisala na Srednjo glasbeno in baletno šolo Ljubljana (danes KGBL). Na nižji baletni šoli se je izobraževala pri Tanji Pavlič, Nadi Zorn in Darji Sebastian, na srednji pa pri Marinki Ribič. V času šolanja se je udeležila večih baletnih poletnih seminarjev v Sloveniji in v tujini ter baletnih tekmovanj Temsig. V tretjem letniku je pričela sodelovati s SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je plesala v predstavah Labodje jezero, Hrestač, Giselle, Veliki Gatsby, Gusar, Romeo in Julija, Hoffmanove pripovedke, Dunajski večer in druge ter tako postala tudi redna članica baletnega ansambla. Po maturi je dvakrat sodelovala tudi z SNG Maribor, in sicer v predstavah Gusar in Labodje jezero.

Neža Banovec

Neža Banovec je svoje plesno znanje pred leti pridobivala v plesnem klubu Wolfy pri Damjanu Gorjupu in na KGBL-ju pri Jani Kovač Valdes ter Sabini Schwenner. Kasneje se je prepisala na baletni oddelek in končala svoje izobraževanje na Gimnaziji Poljane ter Srednji baletni šoli pri profesorici Marinki Ribič. Poleg pridobivanja znanja na baletni šoli je plesala tudi pri Kjari Starič Wurst in osvajala moderne plesne tehnike. Po končani baletni šoli je odšla na priznano plesno akademijo Iwanson v Munchnu, kjer je pridobila širok spekter znanja iz različnih sodobnih plesnih tehnik, improvizacije ter koreografije. Lani pa je postala plesalka junior kompanije Elephant in the black box pod vodstvom Antona Valdbauer-ja in Jean Philippe Dury-ja. Bila je tudi nosilka štipendije Ministrstva za kulturo za specializirane poklice v kulturi v tujini. Ker jo že od nekdaj zanima poučevanje, se je z letošnjim letom vrnila v Slovenijo, kjer bo svoje znanje nadgradila s pedagoškega vidika na Univerzi v Ljubljani, hkrati pa poučuje in deli svoje znanje v plesnem studiu Katja Dance Company.

Urnik


 • 1 hour 15 minutes

  Baletni klas - napredni nivo (Neža Rus)

  Velika dvorana

 • 1 hour 15 minutes

  Baletni klas - začetni nivo (Metka Beguš)

  Mala dvorana
4 more items available

Tickets

 • Vstopnica

  €30.00
  +€0.75 service fee
  Sale ended

Total

€0.00

Deli dogodek

bottom of page