top of page

Fri, 10 Sept

|

Katja Dance Company

Fotografska razstava SLED NA ODRU

Fotografa Boštjan Banfi in Albert Podrekar prvič razstavljata fotografska dela, ki so nastala na slovenskih odrih 5-letnega plesnega cikla Katja Dance Company.

Registration is Closed
See other events
Fotografska razstava SLED NA ODRU
Fotografska razstava SLED NA ODRU

Čas in lokacija

10 Sept 2021, 19:00 – 03 Oct 2021, 15:00

Katja Dance Company, Letališka cesta 27, 1000 Ljubljana, Slovenia

Guests

O dogodku

Katja Dance Company je v okviru svojega 5-letnega plesnega delovanja na vse uprizoritve predstav Življenje je vrednota in Project X povabila k sodelovanju fotografe, ki so želeli dokumentirati dogajanje v zaodrju in na odrih po Sloveniji. 

Nastala je izjemna zbirka različnih fotografov, ki so prispevali v mozaik svoj pogled in svoje umetniško videnje plesa, plesalcev, ambienta, občutkov in čustev, ki spremljajo tako predstavo. 

Boštjan in Albert sta se odločila, da izbor fotografij, ki sta jih posnela, natisneta in razstavita v prostoru, kjer Katja Dance Company deluje, kjer se ples rojeva in kjer ideje postanejo resničnost. Dom plesne skupine Katja Dance Company bo tako hkrati postal tudi stalni gostitelj fotografskih razstav - prva in tudi stalna pa je prav razstava SLED NA ODRU.

Vabljeni na ogled razstave. Fotografije bo možno tudi kupiti. Z nakupom njunih umetniških del podprete delovanje Katja Dance Company, ki s svojim dobrodelnim delovanjem donira sredstva pomoči potrebnim (obolelim in preživelim z rakom ter drugim posameznikom, ki potrebujejo pomoč).

Otvoritev in voden ogled bo v petek 10. septembra ob 19. uri. ob prav posebnem večeru, saj bo ob 20. uri v nadaljevanju sledila premiera plesnega filma Življenje je vrednota - The movie!, ki je bil posnet v Grand Hotelu Union v COVID času, ko plesalci niso mogli izvajati predstave. 

Nakup vstopnic - https://www.katjadancecompany.com/event-details/zivljenje-je-vrednota-the-movie

Termini bodo za voden ogled sproti objavljeni na glasilih Katja Dance Company.

Boštjan Banfi - F1 FZS, EFIAP, PPSA

Rojen v Murski Soboti. Fotoaparat v roke prime že kot osnovnošolec, čeprav prvi resen stik s fotografijo naredi po letu 1994, ko si v New Yorku kupi svoj prvi fotoaparat. Potem obdobje počitka, vse do nekaj let nazaj, ko ga fotografija ponovno posrka. Član Fotokluba Ljubljana postane leta 2015, kjer z zanimanjem sledi nasvetom izkušenih članov, začne pa tudi redno sodelovati na mednarodnih natečajih. Do sedaj je razstavljal na skupinskih razstavah v 41 državah in imel 4 samostojne razstave. Njegova strast je črno-bela fotografija, primarno ulična fotografija, portreti, tudi abstrakcije, pred leti koncerti, zadnje čase se poskuša tudi v akt fotografiji.

https://bostjanbanfi.wixsite.com/bbphoto

Albert Podrekar

Rojen 1972 v mestu Augsburg  v Nemčiji, leta 1979 se preseli s staršema v Slovenijo.  Na lastni koži je izkusil vojno v Jugoslaviji in poklicno deloval vse dosedanje življenje v bančnem sektorju.

V počasnih korakih išče napredek in identiteto na področju fotografije. Glede na vpletenost v svet plesa sprva preko hčera, nato pa kot soustanovitelj Katja Dance Company pridobiva priložnosti, da umetniški svet okoli sebe vidi in dokumentira s fotografskim aparatom. Še posebej ga pritegnejo globoka čustva in zamaknjenost, v katero zapadejo plesalci. Navdušen plesni fotograf, ki svoje delo razvija predvsem na področju portretne fotografije, spogleduje pa se tudi z  boudoir-jem, z geometričnimi liki in arhitekturo in se igra s kontrastnimi barvnimi eksperimenti žanra pop-art. Je tudi član Fotokluba Ljubljana.

Albert svoja dela javno razstavlja prvič!

 https://albertpodrekar2013.wixsite.com/photography

Deli dogodek

bottom of page