top of page
zenska (5).jpeg

ŽENSKA

Leta 2008 je naša ustanoviteljica Katja Vidmar koreografirala in plesala v celovečerni predstavi »Ženska« pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer - takratne varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije.
Z zavedanjem, da so med nami tudi manj srečne ženske, so bila vsa zbrana sredstva od prodaje vstopnic namenjena »varnim hišam«, torej ženskam, ki so si morale najti varno zatočišče zaradi nasilja v družini.
Predstava predstavlja prve temelje nastajajoče plesne skupine in vključuje tako prepoznavno kombinacijo pripovednega plesa in     pripovedi zgodbe skozi video in govorjeno besedilo.
“Ženskam želim sporočiti, da so vredne spoštovanja, da ima njihovo življenje smisel, le najti morajo moč v sebi. Vsako nasilje v katerikoli obliki je  nesprejemljivo."

V plesni predstavi Ženska (trajala je 55 minut)  iz leta 2008, se prepletata jazz modern fusion, v njej je plesalo osem plesalk, vključeni so bili avdiovizualni efekti in pripoved zgodbe, doživela je osem ponovitev.

"Predstava »ŽENSKA« je sad mojega osebnega dolgoletnega prepletanja gibov in čustev, vsega, kar je veter življenja prinašal in odnašal. Govori o meni in o ženski, o vseh nas, ki  se nenehno iščemo - sebe, svoje poti. Slika o njenem veselju in razočaranju, sreči in žalosti, hrepenenju in nasilju ... in sicer preko šestih stopenj (rojstvo - otroštvo - mladost - ljubezen - materinstvo - zrelost – minljivost)." 

Katja Vidmar

ddd2e2750c64e5f215f37b2f2759100c.jpg.webp
bottom of page