Špela Dolinar

Področja plesa: Hip hop, joga. Moja neuresničena in neizpeta želja pa še vedno ostaja akrobatski rock'n'roll kjer se ples, šport in adrenalin odlično mešajo med seboj. Venomer sem v nekem segmentu v njem videla tudi plezanje, vsaj adrenalinski del le-tega, ki sem ga nekaj časa ob plesu tudi izvajala. Šport in umetnost sta namreč tisti nevidni sili, ki me potiskata naprej po toku življenja in mi dajeta energijo za uresničevanje boljšega jutri prav vsak dan.

Plesni bio:  Moja mati je nemirne nogice, ki so ves čas trzale na ritem melodije, ki mi je bila všeč, prepoznala že pri rosnih štirih letih in mojo razposajeno naravo povezala v ples ter me vpisala na uvodne baletne urice. Ker se mojega nemirnega duha ni dalo potešiti na ta način, sem se kmalu znašla na ritmični gimnastiki. Svoje pravo plesno zadovoljstvo pa sem našla v hip hopu pri šestih letih v plesni šoli Urška, kjer sem ob svoji plesni mami in gurujki, Azri Selimanovič, rastla in hranila svojega duha s plesom kar 12 let. Plesni talent v meni je hitro prepoznala in mi omogočila vstop na plesne tekmovalne odre, kjer smo osvojili kar nekaj kolajn, najbolj mi je ostal v spominu nastop na Poljskem, kjer smo prvič osvojili 1. mesto, omogočila pa mi je tudi nastopanje v plesni TV oddaji Gib tedna in na različnih prireditvah, večinoma po Sloveniji.

Kaj ti pomeni plesati v predstavi? Zakaj ne bi s svojim plesom, poleg tega da pomagam sebi, pomagala tudi drugim? Vzame le malo – nekaj časa in energije, da pa veliko več od tega! Kako osvobojajoč občutek je to! Od nekdaj je bilo moje vodilo >>naj bo tok koristi dvosmeren<<. Priključitev izjemno pomenljivi plesni predstavi Življenje je vrednota zame osebno pomeni ponovno vzpostavitev s plesnim delom sebe, kot tudi prvi nastop na dramski odru v plesnih čeveljcih. Na drugi strani pa se zavzeti za sicer najpogumnejše med nami in jim sporočiti, da jih čutimo in dihamo z njimi.

Sporočilo: Pogum je nalezljiv! Pomagaj s svojim pogumom do boljšega jutri tudi sosedu. In nikoli ne obupaj, saj le pogumni zmagajo!