top of page

Zapis na strani hrvaške varuhinje pravic invalidov

Updated: Apr 5, 2023

Život je vrednota

Dana 16. svibnja 2018. godine, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u KD Vatroslav Lisinskog, slovenska plesna skupina Katja Dance Company predstavila je dobrotvornu kazališnu multimedijalnu plesnu predstavu Život je vrednota kojom su prikupili sredstva za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Predstava se već godinu dana izvodi u Sloveniji, pod pokroviteljstvom Pučke pravobraniteljice, gđe. Vlaste Nussdorfer, a prikupljena sredstva namijenjena su slovenskoj Ustanovi Mladi vitez, koja poput Krijesnice okuplja survivore koji su se izliječili od maligne bolesti. Svi plesači i cijeli tim iz Katja Dance Company rade potpuno volonterski i od srca. Glavna junakinja predstave obožava svoju liječničku profesiju, jer može pomoći ljudima i posvećena je ideji da je život vrednota. Susreće ljubav svog života, zaljubi se, uživa u trenucima ljubavi i sreće, ali se iznenada teško razboli. Sad je na drugoj strani, na strani tih istih koji su joj vjerovali i kojima je pomagala. Ona traži sebe, put i izlaz od boli. Bori se sa sobom, sa svojom bolešću, sa sviješću da gubi borbu, želi da svi koji su uz nju, budu što dalje od njene borbe i trpljenja. Ona se sjedinjuje s trenutkom. Prihvaća život i svjesna je prolaznosti vremena.

Uz predstavnike udruge Krijesnice i goste, u pozdravnom govoru nazočnima se obratila i Mira Pekeč Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Posebna gošća na predstavi bila je slovenska pučka pravobraniteljica gđa. Vlasta Nussdorfer, koja se također prigodno obratila gledateljima.


Pravobranitelji za osobe s invaliditetom Hrvatske


Katja Dance Company

https://posi.hr/zivot-je-vrednota/#

1 view0 comments

Comments


bottom of page