top of page

Zaključna predstava 2022 in nekaj zaključnih besed

Updated: Apr 5, 2023

21. december 2022, Katja Dance Company

Tako, prišli smo do konca. Vse, kar smo letos načrtovali, smo odplesali.

Leto se je končalo mnogo bolje kot je sprva kazalo. Pa ne govorimo le o številu nastopov, ki jih sicer obožujemo, bolj govorimo o človeški plati.

Hvaležni smo za vse ljudi, ki so leto preživeli z nami, z nekaterimi smo prehodili skupaj že leta, nekateri so se v naša življenja vključili letos, žal smo se z nekaterimi letos tudi poslovili ...


Želeli bi se prav posebej zahvaliti Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani in ravnateljici šole Silvi Kastelic za vse sodelovanje, dobro voljo in srčnost. Tako smo sinoči še zadnjih letos zaplesal otrokom v okviru obiska Božička in naše živalice so bile navdušene, da so lahko skupaj z božičkom delile tako težko pričakovana darila pridnim otrokom.

Prav je, da tukaj omenimo prav vse, ki sodelujete z nami in ste nam letos naklonili svojo dobro voljo, čas, predvsem pa nesebično pripravljenost podpreti naše plesno gibanje.

Tako bi se najprej zahvalili vsem našim plesalcem, ki so letos sodelovali v produkcijah plesnih pravljic, predstav in nastopov.

Hvala ekipi plesne predstave Knjiga, ki je letos končno doživela premiero in skupaj tri uprizoritve -

plesalkam Sari Brčvak, Neži Banovec, Zali Šuštaršič, Petri Ramovš, Ani Mužič, Kristi Kruusmaa, Kristini Kolbezen, tehnikoma Niku Kebru in Mateju Šarfu, fotografu Boštjanu Banfiju, častni pokroviteljici predstave Vlasti Nussdorfer, soorganizatorki Sabrini Schifrer ter celotni ekipi Centra kulture Španski Borci Ljubljana, Kulturnem domu Pliberk in ponovno Srednji zdravstveni šoli Ljubljana, recenzentki Daliborki Podboj, spletnem medijskemu pokrovitelju Parada plesa in še posebej Barbri Drnač, kot tudi odgovornim v podjetjih Lelosi, Knauf Insulation, Radio Ekspres (Irena Rolih), Centru za specialno fizioterapijo in manualno terapijo, Hotelu Asteria Ljubljana in Anni Lindh Foundation Europe. Vsi ste pomemben del naše predstave Knjiga! Hvala vsem gledalcem, da ste obiskali naše uprizoritve in tako tudi sami finančno pomagali humanitarnemu zavodu VID iz Kranja, katerim namenjamo naše donacije te predstave za pomoč otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami. Prav lepa hvala Alešu Pajestki - predstavniku zavoda VID za vso dobro voljo, pomoč in vsakokratno sodelovanje.

Hvala ekipi plesne pravljice Objemi drevo, ki je doživela kar 19 uprizoritev - plesalkam Sari Brvčak, Zali Šušteršič, Zali Lazar, Ivi Šantek, Špeli Dolinar in Neži Banovec, vsem prizoriščem in tehnikom, ki ste nas gostili in tako soprispevali našim donacijam društvu Junaki 3. nadstropja. Še posebej bi se zahvalili Alice Stojko Saliu, da smo del poletja preživeli v Ajdovščini.

Hvala ekipi plesne predstave Življenje je vrednota, ki smo jo letos plesali v kombinaciji s plesnim

filmom predstave - Sari Brčvak, Petri Ramovš, Ani Mužič, Zali Lazar, Katarini Gregorič, Špeli Dolinar, Kristi Kruusmaa in Zali Šušteršič, podpornikom uprizoritve v Vipavi društvu Teodozij in Škofijski Gimnaziji Vipava (še prav posebej Antonu Lavrenčiču, Simonu Kodelji, Nejcu Furlanu, kakor tudi Jakobu, Tinkari, Ivu Boscarolu in Janu Skočaju) s katerimi smo zbrali rekordno vsoto donacije, ki smo jo predali predsednici ustanove Mali vitez - fundaciji za pomoč mladim, ki so preživeli raka dr. Lorni Zadravec Zaletel. Hvaležni smo za sodelovanje in vsakokratni nagovor na predstavah, ki je tako doživela že 35 uprizoritev.

Hvala ekipi črnjanske uprizoritve, ki nas je gostila prvič po Covid času in nam namenila pozornost in črnjanski oder. Prav posebna hvala županji Romani Lesjak, Tomažu Simetingerju, Roku Lesjaku in

družini Žvegler, ki je v imenu Katja Dance Company predala našo donacijo Ustanovi Mali vitez.

Hvala tudi ekipi kongresa ADMA, ki nas je gostila maja v Portorožu. Ob tej priliki prav posebna

zahvala Poloni Koštomaj in Ani Zupan, Mariu Galuniču, kakor tudi Tanji Grilj in Gregorju Bajžlju.

Hvala za letošnje sodelovanje Marjanu in Blažu Uljanu, s katerima smo letos uprizarjali plesno

popotovanje Z glasbo in plesom po svetu.

Za sodelovanje se zahvaljujemo tudi Gregorju Antolinu in Matevžu Brecu, kakor tudi Tii Lončar in Odprti sceni, da smo lahko prvič gostili v naši dvorani pravo gledališko predstavo "Vse, kar je".

Hvala tudi Neži Rus, za katero držimo pesti za hitro okrevanje po operaciji, in Maši Ferme, ki je z nami vrtela obroče ob začetku leta, ter RTV Slovenija, Tjaši Platovšek in Karin Sabadin v oddaji Magnet.

Prav posebna hvala pa paru Elviri in Asmirju Nuhanoviču, ki poleg enkratne pozitive delita z nami tudi finančno podporo našemu delovanju. Enkratna sta in iskrena hvala!


Morda smo koga izpustili, verjemite da nenamerno. Tudi vam hvala.


In na koncu hvala vsem, ki ste obiskali naše predstave, prireditve, nam namenili vašo pozornost, čas in lepo besedo. Ponosni smo na naše delo in hvaležni, da ga lahko opravljamo. Želimo vam predvsem mirne praznike in veliko zdravja, za prihodnje leto pa veliko dobre volje, strpnosti, prijateljstva, sodelovanja in lepih trenutkov ter veliko dogodkov, kjer se bomo lahko ponovno srečali! Skupaj lahko pomagamo in s tem osrečimo druge in sebe.


Katja in Albert v imenu celotne ekipe Katja Dance Company


PS: Vabljeni k pregledu našega dela v kar 265 člankih in objavah na naši spletni strani

82 views0 comments

Commenti


bottom of page