top of page

V Celju zaključili prvo "mini turnejo" predstave Zakaj jaz pred jesenskim nadaljevanjem

Dvorana Narodnega doma Celje je preteklo soboto, 8. junija, gostila tretjo uprizoritev dobrodelne plesne gledališke predstave Zakaj jaz.

Po dveh uprizoritvah smo dokončno spoznali, kaj predstave je in kako jo publika sprejme. Zato smo na pot šli bolj sproščeno. Celje nas je pričakalo v sončnem sobotnem popoldnevu in tehnik Matjaž nas je sprejel v dvorani. Postavili smo si nekakšen standardni postopek dela in vse je potekalo tako, kot mora.

Specifika vsake umetnosti, prav gotovo pa to velja za ples, je prostor uprizoritve. Velikost plesnega odra, prehodi in vhodi na oder, pa prostor za rekvizite in razpoložljiva odrska tehnika so specifičnost vsake prizorišča. A to nekako daje dodatni čar in izziv v fazi priprave. Po opravljeni generalki smo si potrdili, da bo večerna uprizoritev za celjsko publiko nekaj posebnega in veselili smo se čarobnega srečanja z gledalci. Med gosti nas je ponovno počastila z obiskom Barbra Drnač, pa vrhunska samostojna ustvarjalka na področju koreografije in pedagogike sodobnega plesa in plesnega gledališča, kakor tudi prejemnica priznanja celjske zvezde za dosežke na področju kulture, Goga Stefanovič Erjavec v spremstvu hčerke Gee. Kot predstavnik občine je prišel podžupan Samo Seničar, y nami sta bila tudi Dušan Berce s starši in enkratno Lucijo Berce, ki je zaslužna, da smo predstavo uprizorili v Celju. Prišla je tudi zdravnica osrednje junakinje, Tadeje Polanšček, prof. dr. Tanja Hojs Fabjan, dr. med., specialistko nevrologinjo, predstojnico Klinike za nevrologijo v UKC Maribor, ki se je v svoji znanstveni in zdravniški karieri posebej osredotočila na multiplo sklerozo, bolezen mnogih obrazov.

Poseben čar večera je prav gotovo pridodala odlična povezovalka Mojca Krajnc, ki se ji na tem mestu zahvaljujemo za sodelovanje.


Po nagovoru predsednice društva Spoznajmo multiplo sklerozo in ogledu nagovora naše častne pokroviteljice, gospe Vlaste Nussdorfer, je zgodba Tadeje, njene spremljevalke multiple skleroze, skozi ples avtorice predstave Katje Vidmar in soplesalcev Sare Brvčak in Petra Capudra na odru Narodnega doma iskala pot do src publike. Trenutek za razmislek, za zavedanje samega sebe, za jasne misli in hvaležnost za tiste drobne svetle in pozitvne trenutke, ki življenje bogatijo, se je ob pomoči predstave odvil v tej dvorani.

Našo slovensko turnejo nadaljujemo ponovno jeseni, tokrat v Ormožu. Spremljajte nas na naši poti, obiščite katero od uprizoritev, veseli pa bomo tudi povabila v vaš kraj. V Sloveniji živi približno 3.500 bolnikov multiple skeroze in želimo si, da bi vas vse dosegli in povezali v tej tako posebni umetniški dobrodelni noti.


Obljubimo, da se kmalu vrnemo!


Enkratno fotogalerijo pa nam je podaril izjemni fotograf Andraž Purg: