top of page

Stoječe občinstvo nagradilo plesalke predstave Knjiga

Updated: Dec 19, 2022

28. november 2022, Pliberk - Bleiburg (Avstrija)

Sinoči se je odvila prva uprizoritev multimedijske gledališke plesne predstave Knjiga izven meja Slovenije. Zjutraj smo se zbudili z odzivi publike v ušesih "Kaj takega še nismo videli!"

Plesna ekipa je sestavljena iz popolnoma običajnih (vendar izredno posebnih) ljudi, ki najprej opravijo obveznosti v svojih službah, šolah in fakultetah, nato pa se prelevijo v plesne navdušence, ki so se odločili, da s svojo ljubeznijo do umetnosti pomagajo pomoči potrebnim in svoj prosti čas preživijo z enakomislečimi in enakočutečimi.

Seveda smo morali včeraj malce pohiteti, saj smo se proti Avstriji z minibusom (ki smo ga naročili pri podjetju TuamV) že ob 15:15 odpeljali izpred studia Katja Dance Company. Dvourna vožnja z našim voznikom Markom prek zasnežnega Jezerskega je minila mirno in v dobrem vzdušju.

V Pliberku so nas pričakali organizatorica večera, Sabrina iz WoW Wunderwelten, vodja kulturnega doma Pliberk, Primož Kokovica, in naš tehnik, Nik Keber, ki je prispel v dvorano nekaj ur pred nami (tako je - brez tehnike ne gre in res so pridni!!!). Prisrčen sprejem, postavitev scene in pričetek generalke ob 18. uri. Ob 19. uri se je namreč v avli kulturnega doma pričel koncert kitaristov kot uvod v večerno dogajanje “Celebrating the Mediterranean” v sklopu fundacije Anna Lindh Foundation.

Plesalke so tako imele še nekaj časa za priprave, Nik pa za zaključno programiranje lučnega parka in zadnje nastavitve ozvočenja in že se je pričel naš nastop. Kratka napoved in nekaj besed o predstavi in Katja Dance Company v nemščini, angleščini in slovenščini.

Odlično ozvočenje, dobra akustika in veliko projekcijsko platno so plesalkam pričarali sceno, ki jih je popeljala na plesno pripoved o desetih knjigah, ki so avtorico predstave, Katjo Vidmar, skozi njeno življenje navdušile.

In gledalci so imeli kaj videti! Predstava je namreč močna, pripovedna, čutna in čustvena. Razburljiva in že v naslednjem trenutku mirna, in vseskozi pripoveduje različne zgodbe z osrednjo mislijo - približati ples gledalcem na razumljiv način.

In uspelo nam je, če povzamemo sporočilo gledalca "Čeprav sem Avstrijec, ki ne govori in ne razume slovensko, sem s pomočjo projekcije, scene in plesa razumel sporočilo knjige in mnogokrat knjigo tudi prepoznal".

60-minutna predstava s srčnimi plesalkami, ki v plesu najdejo medij komunikacije in lastnega dobrega počutja, se je končala z glasnim stoječim aplavzom in izrazi navdušenja "Kaj takega tukaj še nikoli nismo videli".

Da je bilo veselje še večje, nas je z obiskom počastila naša prijateljica, plesalka in koreografinja Klaudia Ahrer. In povedala nam je, da je imela resnično kaj videti. Igrivost, spremembe ritma in hitrosti, količina različnih stilov in bogat projekcijski scenski efekt. Z nami je delila svoje navdušenje in poprosili smo jo, če nam napiše nekaj vrstic iz njenih oči, Veselimo se zapisa njene kritike, ki jo bomo seveda objavili tudi tukaj na naših spletnih straneh in socialnih medijih.

Tako - še pospraviti je bilo treba in se počasi posloviti od tako zelo prijaznih gostiteljev, ki so nas pogostili v avli kulturnega doma, da smo imeli priložnost spregovoriti z navzočimi.

Da, nastop nam bo ostal še dolgo v spominu. Večno bo en kamenček v mozaiku dela našega plesnega gibanja Katja Dance Company. Zato smo veseli in obenem ponosni, da smemo nastopati in deliti to našo ljubezen z vami gledalci, podporniki, prijatelji.

Ostanite še naprej z nami, podprite nas in obiščite kakšno od naših uprizoritev! Mi pa obljubimo, da se bomo še naprej trudili in ostali taki kot smo!


Vabljeni k ogledu galerije fotografij tega enkratnega večera, ki jih je v svoj objektiv ujel fotograf Albert Podrekar.


95 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page