top of page

Spremembe v naši e-trgovini

Pozdravljeni!

Obveščamo vas, da bomo 50 fotografij iz razstave Boštjana Banfija in Alberta Podrekarja - SLEDI NA ODRU, ki so del prve stalne zbirke del - retrospektive 5 let ustvarjanja KDC ponudili v naši spletni e-trgovini z 10% popustom in jih nato 1.7.2023 umaknili iz prodaje.

Akcija tako traja do konca meseca junija!

Z nakupom boste neposredno pomagali delovanju Katja Dance Company in našemu poslanstvu.Podpisane fotografije v lesenem črnem okvirju. Profesionalni tisk in art papir. 
Omejena serija na 10 tiskovin. Priloženo potrdilo o avtentičnosti.
 
Fotografije iz razstave SLEDI NA ODRU. Razstava fotogafov Boštjana Banfija in Alberta Podrekarja je bila odprta 10. septembra 2021 v prostorih plesnega studia Katja Dance Company. Je sestavni del stalne zbirke del - retrospektive 5 let ustvarjanja KDC. Fotografije so nastale na slovenskih odrih predstav Življenje je vrednota in Project X. Obe predstavi sta dobrodelni, saj so ustvarjali izkupiček od prodanih vstopnic namenjali Ustanovi Mali vitez - fundaciji za pomoč mladim, ki so preživeli raka, Europa Donna, Zveza prijateljev mladine Ljubljana - Moste Polje, paraplesalki Martini Smodiš, 6-letni Kiari Roj z Downovim sindromom in hudo srčno napako in Ustanovi Krijesnica v Zagrebu.
 
Boštjan in Albert sta se odločila, da izbor fotografij, ki sta jih posnela, natisneta in razstavita v prostoru, kjer Katja Dance Company deluje, kjer se ples rojeva in kjer ideje postanejo resničnost. Dom plesne skupine Katja Dance Company je tako hkrati postal tudi stalni gostitelj fotografskih razstav - prva in tudi stalna pa je prav razstava SLED NA ODRU.
 
Z nakupom njunih umetniških del podprete delovanje Katja Dance Company, ki s svojim dobrodelnim delovanjem donira sredstva pomoči potrebnim (obolelim in preživelim z rakom ter drugim posameznikom, ki potrebujejo pomoč).
 
Boštjan Banfi - F1 FZS, EFIAP, PPSA
Rojen v Murski Soboti. Fotoaparat v roke prime že kot osnovnošolec, čeprav prvi resen stik s fotografijo naredi po letu 1994, ko si v New Yorku kupi svoj prvi fotoaparat. Potem obdobje počitka, vse do nekaj let nazaj, ko ga fotografija ponovno posrka. Član Fotokluba Ljubljana postane leta 2015, kjer z zanimanjem sledi nasvetom izkušenih članov, začne pa tudi redno sodelovati na mednarodnih natečajih. Do sedaj je razstavljal na skupinskih razstavah v 41 državah in imel 4 samostojne razstave. Njegova strast je črno-bela fotografija, primarno ulična fotografija, portreti, tudi abstrakcije, pred leti koncerti, zadnje čase se poskuša tudi v akt fotografiji.
https://bostjanbanfi.wixsite.com/bbphoto

Albert Podrekar
Rojen 1972 v mestu Augsburg  v Nemčiji, leta 1979 se preseli s staršema v Slovenijo.  Na lastni koži je izkusil vojno v Jugoslaviji in poklicno deloval vse dosedanje življenje v bančnem sektorju.
V počasnih korakih išče napredek in identiteto na področju fotografije. Glede na vpletenost v svet plesa sprva preko hčera, nato pa kot soustanovitelj Katja Dance Company pridobiva priložnosti, da umetniški svet okoli sebe vidi in dokumentira s fotografskim aparatom. Še posebej ga pritegnejo globoka čustva in zamaknjenost, v katero zapadejo plesalci. Navdušen plesni fotograf, ki svoje delo razvija predvsem na področju portretne fotografije, spogleduje pa se tudi z  boudoir-jem, z geometričnimi liki in arhitekturo in se igra s kontrastnimi barvnimi eksperimenti žanra pop-art.
Domača stran: https://albertpodrekar2013.wixsite.com/photography
18 views0 comments

Komentarze


bottom of page