Sodelovanje Slovenskega društva Hospic in Katja Dance Company

Pred nami je literarni zbornik Dodajamo življenje dnevom v sodelovanju Slovenskega društva Hospic in Literarnega društva Šentjur.


Naše sodelovanje se je rodilo aprila 2020. ko nas je kontaktirala gospa Alenka Križnik, tedaj vodja programa Detabuizacija pri Slovenskem društvu hospic, da bi v Šentjurju sodelovali z našo predstavo Življenje je vrednota in tako finančno podprli delovanje programov društva ter dodali naše umetniško sporočilo ob izzidu zbornika.

Žal je celotno organizacijo dogodkov prekinilo Covid obdobje. V KDC smo medtem posneli filmsko uprizoritev predstave in tako postal del filmske predstavitve e-zbornika. Danes smo prejeli sporočilo Slovenskega društva hospic.

"Veseli smo, da nam je uspelo zaključiti ta projekt in sedaj ga delimo z vami, da ga ponesete v svet. Med prijatelje, znance, sorodnike in vse, ki cenijo kulturo in dobre medčloveške odnose. Toplo vabljeni, da povezavo pošljete tudi zamejskim Slovencem in Slovencem po svetu in jih spomnite na korenine."


In tako smo ponosni, da smo del tega projekta, ki so ga lahko v celoti ogledate spodaj. Naše plesne nastope pa si lahko ogledate na 5:35 min in 28:40 min.

Celoten plesni film Življenje je vrednota - The movie si lahko ogledate v naši videoteki https://www.katjadancecompany.com/videoteka