top of page

Radi pomagamo s svojim talentom – plesom – ker vemo, da lahko s skupnimi močmi naredimo več!

Updated: Apr 5, 2023

Barbra Drnač, Ljubljana

Za ekipo Katja Dance Comany lahko zatrdim, da je ena najproduktivnejših skupin na slovenski plesni sceni. S predstavo Življenje je vrednota so preplesali že skoraj celo Slovenijo, in konec marca bo na vrsti Bela krajina. Tudi zato, ker je ena od plesalk, in sicer Larisa Husič, doma od tam.

23. marca 2019 ob 19. uri vas plesalci čakajo v Kulturnem centru Semič. "Prejeli smo povabilo Rotary kluba Bela krajina, ki združuje rotarijance treh belokranjskih mest – Črnomlja, Metlike in Semiča. Izvedbo predstave smo načrtovali že kar nekaj časa, tudi zato, da našo Lariso vidijo njeni bližnji ‘v akciji’. To bo že 26-ta uprizoritev in bo ponovno namenjena Ustanovi Mali vitez, s katero tako uspešno sodelujemo. Po predstavi se bo večer nadaljeval v preddverju kulturnega centra s pogostitvijo in dražbo umetniških del za humanitarni namen. Plesalci se veselimo ‘premiere’ v Beli krajini in si seveda želimo nastopiti pred polno dvorano. Vstopnice po enotni ceni 10,00 evrov so na voljo v TIC-u, na spletni strani www.belokranjski-izdelki.si in uro pred predstavo v KC Semič," je za naš portal povedala vodja skupine in glavna koreografinja Katja Vidmar.

Po Beli krajini bo na vrsti Vrhnika, kamor se plesalci znova vračajo, saj so že navdušili s predstavo Življenje je vrednota. V soboto, 30. marca, si lahko ogledate Project X. "Ob 19. uri bomo v Cankarjevem domu na Vrhniki uprizorili že šestič našo dobrodelno gledališko multimedijsko plesno predstavo Project X. Izkupiček od vstopnin (11 evrov) plesalci namenjamo Zvezi prijateljev mladine za pomoč mladim družinam v stiski. Gre za plesno zgodbo, ki se dotika ekološke in posledično begunske problematike globalnega sveta, prepolnega materializma, individualizma in brezbrižnosti do okolja in živih bitij v njem. Na odru bo deset plesalcev iz različnih plesnih studiev in šol, različnih starosti in plesnih stilov, ki so namenili svoj čas in energijo temu edinstvenemu projektu, s katerim obiskujemo slovenske odre po naši razprodani premieri, stoječih ovacijah in izredni strokovni kritiki. Želeli bi si, da bi nas prišli pogledat in tako poleg plesnega večera pomagali tistim z manj sreče v življenju. Umetnost in dobrodelnost – skupaj z roko v roki. Udeležbo sta potrdila tudi župan občine Vrhnika in podžupan občine Log-Dragomer."

Katja Dance Company postaja zaščitni znak za dobrodelnost in skrb za soljudi. Nesebično namenja izkupiček od predstav tistim, ki ga potrebujejo. "Ples ljudi hkrati prestavi v drug svet in zgodbo, hkrati pa opominja na tiste stvari v življenju, na katere prevečkrat pozabimo in niso samoumevne. Slovenci velikokrat pomagajo drugim ljudem, včasih popolnim neznancem, ker se jih njihova stiska dotakne. Mi radi pomagamo s svojim talentom – plesom – ker vemo, da lahko s skupnimi močmi naredimo več. Naše predstave niso le plesne predstave, ampak so celota, prepletena s čutnim besedilom, navdihujočo projekcijo in glasbo ter plesom. Najbolj pogosta poved po predstavah je: "Če bi vedeli, da je to cela zgodba in ne samo ples, bi povabili še … zraven!" Ja, plesne predstave niso samo neke nerazumljive predstave, ki jih nihče ne razume, ampak so veliko več! Pogosto se zgodi, da nas po predstavah pokličejo ljudje, ki se želijo pridružiti in bi radi plesali, pa tudi novi plesalci, ki že pridno vadijo in bodo del naše ekipe v naslednjih predstavah. Ples postaja tista umetnost, v kateri ljudje ponovno vidijo smisel življenja," zaključi Katja, ki že snuje nove pomladne aktivnosti.
https://www.paradaplesa.si/na-spici/radi-pomagamo-s-svojim-talentom-plesom-ker-vemo-da-lahko-s-skupnimi-mocmi-naredimo-vec/.XId3QBNKjOR

1 view0 comments
bottom of page