top of page

Prihaja Project X. Nova multimedijska gledališko-plesna predstava Katja Dance Company

Updated: Apr 5, 2023

Barbra Drnač, Ljubljana


Katja Vidmar in njena skupina Katja Dance Company sta po izjemno uspešni plesni predstavi Življenje je vrednota v novih projektih. Že nekaj časa nastaja celovečerna plesna predstava Project X v sodelovanju s plesalcem in koreografom Tianom Čehičem. Tako kot pri prvi bo tudi izkupiček od prodanih vstopnic te predstave namenjen mladim, ki so preživeli raka.

Katja Dance Company - Project X

"Plesna ekipa desetih plesalk in plesalcev v predstavi Project X skozi zgodbo in gib nagovarja gledalce ter opozarja na nespoštljiv odnos, ki ga ima človek do narave in zato posledično izgublja svoj prostor, svobodo in osnovne dobrine: hrano, vodo, zrak … Želimo opomniti na to, kaj se zgodi, če se človeštvo ukvarja in hlepi po vedno več in pozablja na okolje, ki mu daje pogoje za življenje. Dotika se vprašanj o bivanju tu in zdaj, sožitju z naravo in onesnaževanju, izkoriščanju in sebičnosti, posamezniku in družbi, življenju in smrti, zavedanju in ignoranci, človečnosti in pripadnosti … Zgodba, ki jo plesalci na svoj prepoznaven način pripovedujemo, na odru ponuja več dimenzionalno sliko dojemanja dogajanja prek plesa, glasbe, igre, pripovedi, fotografije, filma in lučne atmosfere. Gledalca napolni s čustvenim odzivom in odklopi od njegove vsakdanjosti. Prav čustva so glavni motiv naših vsakdanjih odločitev in skupni imenovalec občinstva prvenca predstave Življenje je vrednota, ki je v en glas sporočilo čustveno močna predstava," je za naš portal povedala Katja.

Katja Dance Company

Ustvarjalci predstave vas vabijo, da jih spremljate v ustvarjalnem ciklu na spletni strani www.katjadancecompany.com ali prek facebook strani Plesna predstava Project X, kjer bodo kmalu objavili tudi datum premiere, ki bo novembra 2018.

Katja Dance Company

Za vse, ki še ne veste, kdo je Katja Dance Company, pa nekaj osnovnih podatkov. Katja Dance Company je skupina prostovoljcev, ki želijo v prostem času prispevati okolju, v katerem živijo, zato so se s Katjo Vidmar avtorico, koreografinjo in plesalko, sicer pa profesorico slovenščine odločili slediti trem neprofitnim ciljem, da s plesno umetnostjo opozarjajo na vsakdanje točke v življenju, ki se pomembno dotikajo našega življenja in okolja, da omogočijo plesno infrastrukturo mladim umetnikom, ki želijo živeti svojo plesno umetnost na odrih, hkrati pa dati odrom in občinstvu kakovostno vsebino ter izkupiček zbranih sredstev namenjajo humanitarnim vsebinam. Od oktobra 2016 ustvarjajo v dvorani v ljubljanski Šiški, kmalu bodo tudi na Letališki cesti v Ljubljani.

Katja Dance Company - Ajda Miklavčič

Če si želite sodelovanja, ali postati del plesne ekipe, ali podpornik umetniškega ustvarjanja z dobrodelnim namenom, jim sporočite na katjadanceco@gmail.com. vsekakor pa si oglejte predstavo Project X in prispevajte mladim, ki so preživeli raka.

Katja Dance Company

https://www.paradaplesa.si/tristosestdeset/prihaja-project-x-nova-multimedijska-gledalisko-plesna-predstava-katja-dance-company/.W400tc4za71

2 views0 comments

Comments


bottom of page