top of page

Predstava Življenje je vrednota postaja plesna uspešnica z namenom!

Updated: Apr 5, 2023


Katja Dance Company

Prvič sem odplesala tri predstave v enem dnevu in prvič doživljala vznemirjenje pred vsako od treh in hkrati strah, ali bo telo (predvsem moje koleno) zdržalo. In je! Lepo je, ko kot plesalka vem, da smo s tremi polnimi dvoranami zbrali veliko sredstev za ustanovo Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka. Poseben občutek je, ko te trikrat v enem dnevu različno občinstvo tako nagradi z aplavzi in se v prihodnjih dneh ljudje oglašajo preko elektronskih medijev ter osebno in še vedno ne morejo pozabiti petkovih predstav Življenje je vrednota. Še posebej pa me veseli, da je večina gledalcev sporočilo predstave sprejela kot napotek v življenju Hočem; zmorem, bom!

Katja Dance Company

Zelo sem vesela in ponosna na soplesalce in soplesalke, ki so v petek v Španskih borcih sedemnajsto predstavo odplesali spet s srcem, in kot se je izrazila ena od gledalk "z dušo, neverjetno energijo in vnemo". Velik poklon vsem Tianu, Maju, Ajdi, Živi, Timu, Ireni, Luku, Mateju, Maji, Alji, Alici, Petru, Maruši, Neži, Špeli, Kristi! Malo je takih plesalcev, ki že leto brezplačno plešejo za dober namen in na odru žarijo! In hvala Albertu za vso pomoč in podporo ter Mateju za lučno podporo, Barbri Drnač za njene besede, ki so nas tik pred tretjo predstavo dvignile, varuhinji človekovih pravic Vlasti Nussdorfer za srčen nagovor in malemu velikemu vitezu Anžetu, ki je navdih vsem, ki kdaj obupajo, saj nas ta fant uči, kako pomembno je v življenju, da vztrajamo in se borimo.

Katja Dance Company

Ta predstava je bila drugačna, saj nas je na odru plesalo sedemnajst, največ do zdaj, in tudi zato, ker smo se vrnili na oder, kjer smo začeli in kjer se počutimo zares ‘doma’. Ko so nas razveselili še z napisom nad dvorano, smo resnično začutili, da je naše poslanstvo plesati in s plesom opogumljati ljudi, da naj v življenju nikoli ne obupajo!

Katja Dance Company

Za nami je sedemnajst predstav, pred nami v spomladanskem delu še štiri, enaindvajseta celo v tujini v Zagrebu (v dvorani Vatroslav Lisinski), kar je za nas izjemna čast, in ta se bo odvijala na dan (16. maja 2018), ko smo pred enim letom imeli premiero v Španskih borcih v Ljubljani (16. maja 2017). Vem, da bo tudi ta posebna, kot je vsaka, ki jo odplešemo na kateremkoli odru, in da bo zaznamovala tako gledalce kot nas plesalce. Komaj čakamo! (je za naš portal komentirala občutke po odplesani tretji predstavi v enem dnevu plesalka, pedagoginja in koreografija Katja Vidmar. Življenje je vrednota postaja posebna predstava, ki ruši rekorde po številu odplesanih predstav in ogledih občinstva v slovenskem plesnem prostoru. Bravo, Katja in plesalci skupine Katja Dance Company)


https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/predstava-zivljenje-je-vrednota-postaja-plesna-uspesnica-z-namenom/.WoP-sIPwa71

4 views0 comments

Comments


bottom of page