top of page

Pravljica za otroke Rdečega križa

Tudi druga uprizoritev naše mini turneje je za nami. Tokrat za otroke ljubljanskih osnovnih šol pod okriljem Rdečega križa, ki ga je zastopala prijazna Tjaša.

Otroci so se počasi nabirali v dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, majhne skupine, pa ena večja, pa še ena velja in nekaj manjših. Oči otrok so uhajale na sceno, pa na darila zložena ob božični jelki, ki so čakala na svoje nove lastnike. Vsakič, ko se je naš tehnik odpravil po dvorani, je zvok pojenjal - zdaj zdaj se bo pričelo. A morali smo le počakati, da so bili vsi otroci zbrani.

In smo dočakali. Zajček, muca, kuža in pika poka so po stopnicah stopili pred otroke in jim zaplesali našo zgodbo, kolikor so jih nosile njihove tačke.

Smeh, zaskrbljenost, predvsem pa sporočilo predstave, ki so ga prejele tudi učiteljice - "petarde pa ne!" je prišlo v prava ušesa in večina se je s sporočenim popolnomo strinjala. Zato upamo, da bo tudi po naši zaslugi kakšna petarda in pok manj za letošnje praznike.

Pa seveda je tudi Dedek Mraz prišel. Kar prisopihal je po stopnicah in veselo pomahal otrokom, ki so ga končno dočakali. Nekateri so malce dvomili v resničnost dobrega moža, a hitro smo vse dvome zatrli v kali, in veselje z darilno vrečko v rokah je bilo enkratno. Vsaj za tistih nekaj trenutkov, preden nas je spet realnost ujela.

Poslovili smo se, pospravili in jutri nas čaka super dan v Žužemberku.

Pa lep dan vam želimo.

30 views0 comments

Comments


bottom of page