top of page

Najava predstave "Život je vrednota" v časniku 24Sata

Updated: Nov 21, 2022

Zagreb, srijeda, 25.4.2018. u 14:08

Slovenska plesna skupina Katja Dance Company, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, izvesti će dobrotvornu kazališnu plesnu predstavu Život je vrednota, dana 16.05.2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 20.00 sati


Svi plesači i cijeli tim iz plesne skupine Katja Dance Company rade potpuno volonterski i od srca, a izvedbom ove dobrotvorne predstave daju nesebičnu podršku aktivnostima Krijesnice - udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Predstava se odnosi na sve koji se suočavaju s rakom, koji se tiho ušulja u naše živote i koji mijenja sve.

Plesnu predstavu osmislila je Katja Vidmar, koreografkinja i plesačica. Kroz priču liječnice, plesači približavaju gledateljima svijest o bolesti s kojom se pojedinac suočava i istrajno nosi sa strahom, neizvjesnošću i boli. Glavna junakinja koja se iznenada razboli od raka traži sebe, svoj put i izlaz iz boli. Bori se sa sobom, sa svojom bolešću, sa sviješću da gubi borbu, želi da svi koji su uz nju, budu što dalje od njene borbe i trpljenja. Ona se sjedinjuje s trenutkom. Prihvaća život i svjesna je prolaznosti vremena.

Predstava je u Sloveniji izvedena već 20 puta, te na godišnjicu njene premijere izvodi se po prvi put u Hrvatskoj, u Zagrebu. Rak ne bira, niti pozna granice. Isto kao i umjetnost i humanitarni rad. Svaka izvedba ove dobrotvorne predstave dotaknula je gledatelje s porukom da moramo cijeniti život.

Organizatori vas pozivaju da poduprete ovu dobrotvornu predstavu kupnjom karte, pomažući na taj način djeci koja se sada liječe od malignih bolesti i mladim survivorima Krijesnice koji su se izborili s malignom bolešću i sada svojim iskustvom pružaju podršku i osnažuju male pacijente.

https://www.24sata.hr/promo-sadrzaj/dobrotvorna-multimedijalna-predstava-zivot-je-vrednota-570825

2 views0 comments

Comments


bottom of page