top of page

Katja Vidmar in Albert Podrekar. Živiva po citatu − hočem, zmorem, bom!

Updated: Apr 5, 2023

Barbra Drnač, Ljubljana


Pet novoletnih vprašanj za enega najbolj produktivnih plesno producentskih parov slovenske plesne scene
Po čem si bosta zapomnila letošnje leto?

Letošnje leto si bova gotovo zapomnila po srčnih ljudeh naših predstav: plesalcev, gledalcev, županov, organizatorjev dogodkov, medijev, tehnikov, šol, vseh, ki so nas nagradili in podprli v predstavah Življenje je vrednota; in po spoznanju o ljudeh, ki so nas razočarali, se sprenevedali ali nam obrnili hrbet. Predvsem pa po selitvi v Bruselj, mesto, kjer je kultura na prvem mestu, gledališča, galerije in dvorane, knjigarne, polne do zadnjega kotička, in kjer vsi živijo ter medkulturno sodelujejo in ustvarjajo skupaj. In najpomembneje − Anžeta in njegovo družino, ki je sestavni del nas.


Kaj pa je bilo tisto najboljše?

Najboljše je to, da smo ustvarili štiri predstave: nadaljevali plesno-gledališko multimedijsko predstavo Življenje je vrednota in v tem letu doživeli 31 uprizoritev in se dogovarjamo za uprizoritev v Bruslju in Tuzli; plesno predstavo Project X, ki je nadgradnja in se dotika aktualnih tematik; dve plesni pravljici Na pomoč! in Oprosti!, s katerima navdušujemo otroke, sodelovanje z novimi plesalci in plesalkami v Sloveniji in v tujini, skratka − pestro, lepo, kreativno leto.

In kaj sta hitro pozabila?

Pozabila bova na tiste trenutke, ko je skoraj zmanjkovalo moči, ker nekateri ljudje preprosto ne razumejo, kaj pomeni predanost, iskrenost in resnična povezanost, in so včasih ogrozili projekte, ampak živiva po citatu: Hočem, zmorem, bom!


Kaj bo fokus prihodnjega leta?

Cilj je pripeljati predstavo Življenje je vrednota v Bruselj in Tuzlo, se poleti posvetiti novim projektom in izpeljati sodelovanje v plesnem projektu v Avstriji ob obletnici plebiscita …


Kaj želita plesnim kolegom, našim bralcem in sebi?

Vsem plesalcem želiva čim več novih plesnih izkušenj in idej ter čim manj poškodb, veliko energije in plesnih sodelovanj, predvsem pa svobode v ustvarjanju in podpore gledalcev. Sebi pa, da bova še naprej zvesta svojemu pogledu na svet in da naju bosta dobra volja in življenjska energija gnali tudi še naprej. Pazite nase in poglejte tudi levo in desno od sebe. Prijazno, prelepo, popolno plesno popotovanje 2020.

Hvala in naj bo tako, kot sta si zamislila. Srečno želi tudi naša ekipa!


https://www.paradaplesa.si/tristosestdeset/katja-vidmar-in-albert-podrekar-ziviva-po-citatu-hocem-zmorem-bom/?fbclid=IwAR3v1FXrvBPqM92agPgMH6EB_LpASO75S_RU0gj1-xOiQZ82QnkzHkK5c9k

11 views0 comments

Comments


bottom of page