top of page

In če sem samo vetru brat, kaj zato!

Updated: Jan 23, 2023

"Daj mi roko, prijatelj moj,

daj mi, tudi če si sovražnik moj,

daj mi, da v moji roki izveš,

kako je, če ljubil bi, a ne smeš!"


je zapisal Srečko Kosovel, slovenski pesnik in pisatelj, rojen 1904 v Sežani. Po njem so poimenovali glavni kulturni center v Sežani - Kosovelov dom Sežana.


"Vstopim tiho v zaodrje odra. Pogled potuje po neskončno dolgem črnem podu. Ko pridem do konca, tam daleč, pričnem dvigovati pogled po zavesi in kulisah v strop dvorane. Gledam in ne morem dojeti veličastnosti prostora, v katerem sem se znašel to sobotno jutro. "Kakih 18 metrov meri v višino" - mi zakliče glas tehnika. Sprehodim se proti prosceniju, v dvorani se prižgejo luči in pred seboj zagledam 437 sedežev parterja in visokega balkona. Tam levo zgoraj je tehnična soba. Obrnem se, še enkrat zajamem celoten prostor in se zavem svoje ponižnosti pred veličino ambienta, kjer uprizarjamo našo plesno pravljico Objemi drevo". Besede producenta in tokrat tudi tehnika predstave, morda najbolje povzemajo prvi vtis. Oba dvoranska tehnika, Matjaž Černe in Enej Macarol, se muzata, saj verjetno nismo prvi, ki vidno očarani stopamo v dvorano.

Ni nam popolnoma jasno, kako je tak veličastni kulturni prostor lociran v Sežani, vendar nam prijazno opišejo zgodovino in presrečni smo, da smemo našo 23. uprizoritev otroške plesne pravljice Objemi drevo uprizoriti prav tu.

In natanko to smo tudi storili. V tokratni sestavi Katje Vidmar v vlogi mravljice, Sare Brčvak v vlogi čebelice, Špele Dolinar v vlogi kresniščke in Ive Šantek v vlogi nerodnega, smešnega in prisrčnega ježka. Vse je teklo kot namazano, otroci in njihovi starši navdušeni, tehnika pohvalita videno, pravijo, da so zadovoljni z našim odnosom in izvedbo. In to je to. Lepše sobotno dopoldne v naših mislih ni možno, zato se veselimo prihodnih nastopov.

Ker smo prejeli nekaj povpraševanje za ponovno uprizoritev v Ljubljani, vas sprašujemo - bi obiskali predstavo v našem "domu" - v studiu Katja Dance Company na Letališki 27, v soboto 24. februarja 2023 ob 10:00 uri? Sporočite nam, da se preštejemo in živalice ponovno pripeljemo domov v naš studio. Tu si boste lahko tudi ogledali, kje ustvarjamo, na ogled je tudi stalna razstava fotografij našega preteklega dela. Sporočite nam vaše misli, ali pa nam zaupajte, kam bi še lahko prišli na gostovanje. Veselimo se vaših sporočil in vas vse lepo pozdravljamo.


Hočemo, zmoremo, bomo!

Vaša ekipa Katja Dance Company

76 views0 comments

Commentaires


bottom of page