top of page

Dobrotvorna predstava plesne skupine Katja Dance Company za podršku aktivnostima Krijesnice

Updated: Apr 5, 2023

Katja Dance Company

Katja Dance Company

Slovenska plesna skupina Katja Dance Company, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, izvesti će dobrotvornu multimedijalnu kazališnu plesnu predstavu Život je vrednota, dana 16.05.2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 20.00 sati.

Svi plesači i cijeli tim iz plesne skupine Katja Dance Company rade potpuno volonterski i od srca, a izvedbom ove dobrotvorne predstave daju nesebičnu podršku aktivnostima Krijesnice - udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Predstava se odnosi na sve koji se suočavaju s rakom, koji se tiho ušulja u naše živote i koji mijenja sve.

Plesnu predstavu osmislila je Katja Vidmar, koreografkinja i plesačica. Kroz priču liječnice, plesači približavaju gledateljima svijest o bolesti s kojom se pojedinac suočava i istrajno nosi sa strahom, neizvjesnošću i boli. Glavna junakinja koja se iznenada razboli od raka traži sebe, svoj put i izlaz iz boli. Bori se sa sobom, sa svojom bolešću, sa sviješću da gubi borbu, želi da svi koji su uz nju, budu što dalje od njene borbe i trpljenja. Ona se sjedinjuje s trenutkom. Prihvaća život i svjesna je prolaznosti vremena.

Predstava je u Sloveniji izvedena već 20 puta, te na godišnjicu njene premijere izvodi se po prvi put u Hrvatskoj, u Zagrebu. Rak ne bira, niti pozna granice. Isto kao i umjetnost i humanitarni rad. Svaka izvedba ove dobrotvorne predstave dotaknula je gledatelje s porukom da moramo cijeniti život.

Organizatori vas pozivaju da poduprete ovu dobrotvornu predstavu kupnjom karte, pomažući na taj način djeci koja se sada liječe od malignih bolesti i mladim survivorima Krijesnice koji su se izborili s malignom bolešću i sada svojim iskustvom pružaju podršku i osnažuju male pacijente.


https://net.hr/promo/dobrotvorna-predstava-plesne-skupine-katja-dance-company-za-podrsku-aktivnostima-krijesnice-f411b50c-b1c1-11eb-a4a4-0242ac130053

0 views0 comments

Comments


bottom of page