top of page

Bolnišnični klovni Rdeči noski prinesli dobro voljo v dvorano Katja Dance Company

V preteklem tednu smo gostili v prostorih Katja Dance Company eminentno družbo - društvo Rdeči noski Slovenija, ki so se izobraževali, da svoje plementio poslanstvo opravljajo kar najbolje.


Prejeli smo njihovo zahvalo, ki jo želimo deliti z vami:

"Rdeči noski bi se radi zahvalili Katji in Albertu iz Katja Dance Company, da sta nas gostila v svoji plesni dvorani. Rdeči noski smo profesionalni umetniki, ki se za svoje delo v bolnišnicah in drugih ustanovah tudi redno izobražujemo in po dveh letih pandemije in strogih ukrepov, smo se končno lahko spet vsi skupaj srečali na nacionalni delavnici. Naš mentor je bil tokrat Pedro Fabião - klovn, bolnišnični klovn, igralec, pedagog in psiholog iz Portugalske.

Dvorana je bila za naše potrebe idealna, Katja in Albert pa sta nas toplo sprejela in nam nudila vse kar smo za uspešno delavnico potrebovali.

Zato velik hvala in upam, da se kmalu spet srečamo!"

Poslanstvo Društva Rdeči noski je vzbujati radoživost, veselje in pogum tam, kjer je to življenjskega pomena.

Bolnišnični klovni prinašajo umetnost tja, kjer so otroci in odrasli tovrstnih doživetij drugače prikrajšani. Otrokom in odraslim, ki so še posebej ranljivi, pristopajo z odprtostjo, iskrenostjo in humorjem ter jim lajšajo dneve, ki jih morajo preživeti v nedomačem okolju, sprožijo vedre misli, pogum in zaupanje. Na ta način pozitivno vplivajo na čustveno kakovost bivanja, kar pripomore k pogumnem soočanju z boleznijo ali izgubo. Klovni se posvetijo vsakemu posebej, z vsem srcem, znanjem in talentom.


Preverite njihovo spletno stran, kjer jih lahko tudi finančno podprete v svojem delovanju.
6 views0 comments

Comments


bottom of page