Dobrodelna multimedijska gledališka plesna predstava

Življenje je vrednota

Življenje prinaša in odnaša. Trosi trenutke, ki bežijo mimo nas in če jih ne ulovimo, spolzijo kot veter.

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse - vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti.

​Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.

»Diham in živim ples, se stapljam z glasbo, z gibi govorim zgodbo, ustvarjam trenutke, ki jih čutim kot tisti del sebe, ki lebdi. Moja zgodba postane zgodba mnogih in moji občutki se dotikajo duš drugih. Iščemo odgovore in rešitev za tiste, ki ne zmorejo sami.» (Katja Vidmar)  

Zgodba je spletena skozi deset slik in govori o ženski, ki obožuje svoj poklic zdravnice, ker lahko pomaga ljudem in je zavezana ideji, da je življenje vrednota. Sreča ljubezen svojega življenja, se zaljubi, užije trenutke ljubezni in sreče, nenadoma hudo zboli. Zdaj je na drugi strani – na strani tistih, ki ji je varovala, jim pomagala. Sebi ne more pomagati. Išče svoj smisel, pot in izhod iz bolečine. Zaveda se minljivosti, bori se s svojo bolečino … želi si, da bi moškega – ljubezen svojega življenja – in vse, ki so ob njej, obvarovala trpljenja, oklepa se življenja … zlije se s trenutkom.

Oglejte si seznam predstav Življenje je vrednota v vaši bližini in si rezervirajte enkraten navdihujoč večer. Izkupiček predstav je namenjen ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka, mariborsko predstavo smo namenili EUROPA DONNA, v Zagrebu pa ustanovi Krijesnica, ki pomaga otrokom obolelim od raka.

Prihajajoče predstave

17. 11. 2020 ob 19. uri - Notranje Gorice - KD Janeza Jalna

Naročite se na novice ali pa nas spremjajte na našem FB profilu, kjer redno objavljamo vse novosti!​ Predstavo pa lahko tudi naročite za vašo priložnost in poleg enkratnega dogodka pomagate pomoči potrebnim!

Termini predstav

LJUBLJANA  - ŠPANSKI BORCI

16. 5. 2017 - 20.00

Končane predstave

kliknite na dogodek za galerijo

Javna zahvala

Ustanova Mali vitez

Spoštovana gospa Katja Vidmar!

 

Dovolite, da se vam v imenu Ustanove Mali vitez, fundacije za pomoč mladim, ozdravljenim od raka, zahvalim za plesni multimedijski projekt Življenje je vrednota. Najprej hvala za to, da ste ustvarili predstavo Življenja, ki je darilo, čeprav včasih nanj ne zmoremo pogledati tako. Hvala za vašo predanost, čas, trud in srce, ki ste ga vložili v celoten projekt.

Hvala, da ste izbrali ravno male viteze, ki so se v mladosti borili z otroškim rakom in ga s pomočjo intenzivnega zdravljenja tudi premagali. Težka bolezen v času razvoja in dozorevanja je v njih pustila telesne, psihične in socialne pozne posledice; velike brazgotine, ki ostajajo, a jih je težko sprejeti, boleče o njih govoriti …  Preko zgodbe, ki ste jo s svojo izjemno skupino plesalcev z gibi in glasbo ustvarili, ste vstopili v njihova življenja, dali ste jim glas, izraz … doživljanje in čutenje pa prenesli in podelili vsem, ki se s takimi življenjskimi zgodbami še niso srečali, jim je ta svet tuj ali se ga celo bojijo, izogibajo …

V imenu Ustanove Mali vitez in vseh malih vitezov – iskrena hvala.

Želim Vam še veliko uspeha in osebnega zadovoljstva pri ustvarjanju novih plesnih zgodb, ki jih navdihuje življenje.

 

Lorna Zadravec Zaletel

predsednica Ustanove Mali vitez

Sprejem pri predsedniku Republike Slovenije

4. oktobra 2017  je plesna skupina obiskala predsednika republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja, ki nas je povabil na sprejem ob 20-letnici delovanja Ustanove Mali vitez, kateri namenjamo izkupiček naših dobrodelnih plesnih predstav po Sloveniji. Ponosni smo in štejemo si v veliko čast, da smo z našim umetniškim delovanjem prepoznavni in da nas podpirajo pri našem projektu tudi najvišji slovenski državniki. Podprite nas tudi vi in nas obiščite na eni od predstav na slovenskih odrih. 

Foto: Daniel Novaković/STA 

Mali sonček - Anže Žvegler - večno v tvoj spomin

Kdor je obiskal našo predstavo, pozna 11-letnega Anžeta iz uvodnega prikaza zdravljenja njegovega raka. V treh letih kemoterapij, obsevanj in zdravljenja nas je s svojo ljubečo družino mnogokrat  obiskal in v imenu plesalcev predal našo donacijo.

 

Anže - drobceno majhno bitje, z največjim srcem, kar sem jih kdaj videl. Z nasmehom, z upanjem v očeh, s prijaznostjo, nežnostjo, z osebnostjo velikega človeka.

 

 "Zdaj bom lahko jedel sladkarije in lahko bom plesal,... Sedaj grem zares domov." so bile tvoje zadnje besede.

Anže, ti in tvoja družina ste razlog, da delamo naprej. Da delamo s srcem in tvojo energijo in ne dvomimo v sebe. Da damo vse od sebe in se ženemo, da predstavo, v kateri boš večno živel, vidi prav vsak Slovenec.

Manca.png

Sodelovanje s Tadejo Polanšček

V Murski Soboti in Mariboru smo dokazali, da lahko tudi drugače. Bila sta večera, ki jih nihče ne bo pozabil. Ne publika, ne mi in ne Tadeja Polanšček. Pred meseci smo dogovorili sodelovanje s Tadejo, z bojevnico, ki ima multiplo sklerozo, ki jo je prisilila v invalidski voziček. In nam vsem je dokazala, da vsakdo zmore, če si dovolj želi! Občinstvo, nas je nagradilo z izjemnim aplavzom, Tadeja pa je dejala "Dolgo sem sanjala o tem, danes so sanje postale resničnost. Srečna sem!" Naš poklon tebi Tadeja.

Vabljeni k ogledu fotografij fotografa Zorana Norčiča

Screenshot473.jpg

Zahvalno pismo veleposlaništva RS v Zagrebu

Zagreb! Nikoli vas ne bomo pozabili. V veiko čast nam je bilo nastopiti pred tako krasno publiko v hramu hrvaške umetnosti in kulture dvorane Vatroslav Lisinski.

Tudi tokrat sme prejeli glasen aplavz in stoječe ovacije. Solze so tekle in obutek popolnosti v dvorani je bil močno prisoten.

Hvala vsem častnim gostom na vaših lepih besedah, hvala tehnikom za izjemno sodelovanje, hvala prostovoljcem, ki s te naredili večer prav poseben, hvala vsem gostom iz Hrvašek in Slovenije, hvala Maji Sever za povezovanje prireditve.

 

Vabimo vas, da si pogledate trenutke tega večera ujete skozi objektiv fotografa Petra Milića

Plesalci predstave Življenje je vrednota

Predstava je prvič ugledala odrske luči 16.5.2017 v razprodanem Centru kulture Španski borci v Ljubljani. Skozi leta uprizarjanj se je ekipa vseskozi spreminjala in rastla, kot raste tudi življenje. Veseli smo,  da je toliko plesalcev in članov ekipe pustilo svoje umetniški pečat in prav vsak predstavlja kamenček v mozaiku tega tako zelo posebnega umetniškega dobrodelnega projekta. 

 

Aktivne plesalke in plesalci:

Katja Vidmar, Neža Erznožnik, Živa Stanovnik, Ajda Miklavčič, Špela Dolinar, Mira Marič, Kristina Sicherl, Katarina Gregorič, Tim Lončar, Peter Capuder, Ana Belac, Zala Lazar, Sara Brčvak, Kristi Kruusmaa, Ana Mužič, Petra Ramovš

V preteklosti so sodelovali tudi:

Tian Čehić, Maj Žan Peršin, Maja Adamič, Irena Pfundner, David Vehovec, Maruša Mokorel, Alja Lackovič, Erika Nagode, Matej Pritekelj, Alja Gomilar Zickero, Larisa Husič, Tilen Podakar, Luka Wernig, Tadeja Polanšček

_DSC7473_pp.JPG

KATJA VIDMAR

Koreografinja, plesalka in avtorica predstave

Ples je v meni od jutra do večera ...ko diham, ko slišim glasbo, ko opazujem naravo ...vse me spominja na gib. Plešem s srcem in dušo!

DSC08007.JPG

PETER CAPUDER

Plesalec

Ples je del mene že od otroštva, je del mojega življenja. Ne predstavljam si dneva brez plesa in glasbe, brez veselih ljudi in dobre družbe.

_DSC9485_Luka prof.JPG

LUKA WERNIG

Plesalec

Ples mi pomeni veliko, saj se lahko končno gibljem tako kot se hočem ob spremljavi glasbe.

TIM LONČAR

Plesalec

Enkrat mi je nekdo rekel, da je duša tista, iz katere prihaja ples in imel je še kako prav.

ŽIVA STANOVNIK

Plesalka


Ples je moja sprostitev, moje veselje, moje dihanje, moj vsakdan ... je moj način življenja.

AJDA MIKLAVČIČ

Plesalka

Ples je zame vse, v njem se vedno najdem, vedno me odpelje v boljši svet in vedno me spravi v dobro voljo. 

KATARINA GREGORIČ

Plesalka

Ples je svetloba in energija.
Reši trpljenje in daje veselje.  Ples sem jaz, ples si ti. Ples v nas vseh živi.

ŠPELA DOLINAR

Plesalka

Ples je zame posebna vrsta meditacije, ki čisti mojo dušo, duha in um ter jih povezuje v eno. Ko plešem, ponovno najdem ravnovesje v sebi in čustveni mir.

MIRA MARIČ

Plesalka

Ples je zame svoboda, sprostitev, ustvarjanje in izražanje samega sebe. Skozi gib sporočam svoje občutke, zato je vsak ples zame edinstven in pristen. Je pot odkrivanja, ki se nikoli ne konča. Vedno lahko odkriješ še več in ravno to me pri plesu vsakič znova inspirira.

KRISTINA SICHERL

Plesalka

Ko plešem, izgine realni svet. Izginejo položnice in vsakodnevni življenjski izzivi. Počutim se svobodno, osredotočeno in prizemljeno. Lep je občutek, ko sem samo jaz, glasba in plesišče.

ANA BELAC

Plesalka

Ples je zame pobeg, navdih, svoboda, stik z drugačnim svetom, a hkrati stik z realnostjo, najbolj pomembno pa - stik s sabo. Izraža občutke, ki jih včasih besede ne premorejo.

ZALA LAZAR

Plesalka

Ples je zame veliko več kot le način gibanja. Je pobeg iz realnosti in rešitev, da pozabim na probleme, ter tudi način. kako se razbremenim in počutim svobodno.

SARA BRČVAK

Plesalka

Plešem zato, da lahko diham in živim. Ples je nekaj le mojega, je moja svoboda.

Ana Mužič

Plesalka

Ples je moja strast, ki me napolni z energijo in mi daje življenjsko moč, pomeni mi rekreacijo, sprostitev, estetiko, eleganco, užitek ter pobeg od vsakodnevnih obveznosti in skrbi.

Petra Ramovš

Plesalka

Ples je del mojega življenja, že od malega. Ne predstavljam si življenja brez plesa. Je ljubezen, so občutki, ki jih izražam. Ko plešem, sem svobodna in srečna, sem jaz.

Kristi Kruusmaa

Plesalka

Dancing brings light even to the darkest of the days