Mira Marič

Področja plesa: Balet, modern, jazz balet, show dance, koreografija, plesna pedagogika

Plesni bio: S plesom se ukvarjam že celo življenje. V tej smeri sem se tudi izobrazila, saj sem zaključila Umetniško gimnazijo – plesna smer v Ljubljani, leta 2010 pa sem diplomirala na Akademiji za ples v Salzburgu (SEAD), kjer sem izbrala smer profesionalni plesalec, področje balet in sodobni ples. Ob nostrifikaciji diplome sem leta 2013 tudi v Sloveniji na Akademiji za ples Ljubljana pridobila naziv diplomirana plesalka, koreografinja. V študijskem času sem si nabrala veliko odrskh izkušenj, saj sem sodelovala s priznanimi koreografi v mednarodnem merilu (Ori Flomin, Libby Far, Todd Williams, Diego Gill in drugimi) v različnih plesnih produkcijah (Festival New faces, New dances, Festival Summer szene Salzburg, Festival Dancing in the Streets, Significant Moments). 

Plesni bio:
Nastopala sem v različnih televizijskih oddajah (Raketa, Vse je Mogoče, Ena po domače, Dobro jutro...)  in tudi na koncertih in v videospotih slovenskih glasbenikov  kot so Kingstoni, Tanja Žagar, Mambo Kings in drugih.
Leta 2014 sem opravila licenco ter postala članica komisije za preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije na področju plesalec in koreograf.

Poučujem balet, jazz balet in sodobni ples v večih plesnih šolah.                          Preživela sem leto dni v tujini v kar 35. različnih državah, kjer sem nastopala na križarski ladji v muziklih Levji kralj, Fantom iz opere, Chorus line, West side story...

Kaj ti pomeni plesati v predstavi? Hvaležna sem, da sem lahko del te predstave. Zame je  to kot neke vrste psihoterapija, saj je rak zaznamoval tudi mojo družino. Skozi gibanje se lahko soočim s svojimi občutki, ki sem jih prej potlačila in jih nisem znala izraziti z besedami. To, da lahko s svojim gibanjem pomagam drugim, mi pomeni veliko in mi daje moč ter motivacijo. 

Sporočilo: Razmišljajmo pozitivno, delajmo dobro, iz obsojanja preidimo na razumevanje, iz zamer na odpuščanje, iz strahu na zaupanje.