Matej Pritekelj

Področja plesa: Plešem latinsko ameriške in standardne plese. S plesom se ukvarjam 16 let, v tem času sem na tekmovanjih zastopal barve Slovenije, Madžarske in ZDA. Moji dosedanji trenerji so/so bili moj oče Miran Pritekelj, Nataša Ambrož, Zoran Plohl, Matej Krajcer, Fredi & Daniela Novak, Domen Krapež, Andrej Škufca & Melinda, Alexandria Hawkins, Richard Porter … 

Plesni bio: Latinsko ameriški in standardni plesi se plešejo v paru. Resno tekmujem od leta 2003, ko sem zmagal prvo državno prvenstvo, takrat  v kategoriji pionirjev. Od takrat  pa do sedaj sem osvojil 24 naslovov državnih prvakov v petih standardnih plesih, petih latinskoameriških plesih in kombinaciji 10-ih plesov. V tem času sem enkrat zamenjal plesalko. Leta 2014 sva s plesalko na tekmovanju WDC AL Open World 10 Dance Championship  osvojila naslov svetovnih prvakov v kategoriji do 21 let in pa 4.mesto isti dan v članski kategoriji. Nastopal sem tudi v nekaterih televizijskih oddajah in drugih prireditvah (Spet doma, Umko, Dobro jutro, Vid in Pero Show, Aktualov dan žena, Aktualov rojstni dan ...). Poleg tekmovalne kariere pa poučujem tudi družabni ples in  koreografiram za plesne nastope za poroke, obletnice, rojstnodnevne zabave in razne druge prireditve.

Kaj vam pomeni plesati v predstavi? Vedno so me poleg plesa v paru zanimale tudi druge zvrsti, a zanje nikoli ni bilo časa,  tako da sem izredno vesel, da sem lahko del  predstave Življenje je vrednota, saj tako lahko širim svoja plesna obzorja in pridobivam nove izkušnje. Po eni strani je zame to  kot en tak lep »challenge«, po drugi strani pa sem vesel, da sem lahko del take super ekipe ljudi, katerim skupna lastnost je velika ljubezen do plesa, nastopanja, pozitiva in želja, da lahko pomagamo drugim in jih razveseljujemo.

Sporočilo: S predstavo opozarjamo na bolezen Rak, ki je na žalost vedno bolj pogost razlog, zaradi katerega ljudje zapustijo svet, tudi moja družina je imela to izkušnjo. Vsem, tistim pa, ki se v svojem življenju borijo s to boleznijo ali pa s katero drugo, želim sporočiti, da kljub vsemu vsak dan prinaša novo priložnost, da se zgodi nekaj zares čudovitega, pa naj bo to malenkost ali pa nekaj velikega, samo včasih se moramo malo bolj potruditi, da to opazimo.