Maruša Mokorel

Področja plesa: Svojo plesno pot sem pričela s showdancom in jazz musicalom.  Nadaljevala sem s klasičnim baletom in modernim, kjer ostajam še danes. Vsake toliko pa se udeležim kakšnega hip hop klasa. Poleg plesa pa se ukvarjam tudi z jogo in meditacijo. 

Plesni bio:  Prve korake sem naredila na ritmičarskem tepihu, kjer sem vstrajala kar 9 let in si prislužila kar nekaj naslovov državne prvakinje in drugih mednarodnih priznanj. Nato sem leta 2010 prvič stopila na plesni tekmovalni oder, leto pred tem pa sem plesala v plesnem muzikalu Kekec. Tekmovala sem vse do leta 2014. Osvojila sem dvakrat  1.mesto na svetovnem prvenstvu z veliko formacijo, 3.mesto z malo skupino, ter  3.mesto solo z lastno koreografijo. Od leta 2014 se plesu posvečam le še za dušo in ustvarjam skupaj s koreografi /učitelji predstave in produkcije. Od leta 2015 sem tudi del Magičnega Teatra Serpentes, kjer predstavljam lik zlate Amazonke in Gaie. Septembra letos pa sem si priplesala tudi licenco za trenerja plesa. 

Kaj ti pomeni plesati v predstavi? Sodelovanje pri predstavi zame osebno predstavlja veliko vrnitev nazaj na plesne odre. Še posebno sem hvaležna, da lahko sodelujem pri projektu, ki ima dobrodelno noto. Ko sem prvič na socialnih omrežjih zasledila novice o predstavi, se mi je celotna ideja zelo dopadla in mi je bilo zelo všeč, da plesalci občinstvu, družbi lahko ponudijo nekaj tako lepega. Da pa sem sedaj postala še sama del tako super ekipe, polne toplih, nasmejanih ljudi, pa je zame ne le uspeh, vendar tudi zelo lepa popotnica za naprej v življenju in dodatna energija, ki me vodi naprej. 

Sporočilo: Pogum ni vedno  rjoveči glas, je lahko le tiha nota, ki na koncu dneva zašepeta ''poskusil bom znova jutri''.