Luka Wernig

Področja plesa: Plešem že 5 let. Svojo plesno pot sem začel v plesnem klubu Bolero, kjer sem se v bistvu naučil vsega o plesu. Brez trenerja Matevža Česna mi ne bi uspelo. Plešem modern in show dance. Na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pa obiskujem šesti razred baleta. Od vseh zvrsti najbolj uživam v modernu.

Plesni bio: 5 Let sem se s plesom ukvarjal tekmovalno. V tem času sem skupaj s skupino dosegel zelo dobre rezultate. Na področju mladinskih formacij smo bili štiri leta zapored državni prvaki v showdancu, prav tako smo na svetovnih in evropskih prvenstvih posegali dosegali odlične rezultate – osvojili naslov svetovnih in evropskih prvakov in druga odlična mesta. Kot solist sta bila moja največja dosežka naslov državnega prvaka in šesto mesto na svetovnem prvenstvu. Tekmoval sem tudi v modernu - male skupine, kjer smo lani dosegli 3. mesto na evropskem prvenstvu. Nastopal sem tudi na dogodkih in plesnih predstavah Konservatorija.

Kaj ti pomeni plesati v predstavi? Zame je to nova izkušnja, saj sem do sedaj le tekmoval, nikoli pa še nisem nastopal na pravi predstavi modernega plesa. Vesel sem tudi, da lahko pomagam pri zbiranju donacij za ljudi, ki so potrebni pomoči.

Sporočilo: Ne glede na to, kaj se zgodi, ne obupajte . Življenje živite in koristite do zadnjega trenutka saj živimo le enkrat. Pazite nase in na svoje bližnje, saj je življenje res vrednota katere ne more nadomestiti nič na tem svetu. Spoštujte to in se borite!