Kristina Sicherl

Področja plesa: S plesom sem se srečala v tretjem razredu osnovne šole. Svoje prve prave plesne korake sem naredila pri Mojci Horvat, kjer sem plesala jazz oziroma show dance. Nato sem zašla v latino vode, kjer sem se srečala s salso in reggaetonom. Pravtako so me navdušili afriški plesi (tradicionalni in urbani), sodobne plesne tehnike in joga.

Plesni bio:  Plesati sem začela pri Mojci Horvat, kjer sem 10 let nastopala in tekmovala v show plesu v velikih formacijah in nastopala v različnih otroških in mladinskih mjuziklih. Nato sem zajadrala v latino vode, kjer sem spoznala salso in kasneje tudi reggaeton, za katerega takrat Slovenija še ni vedela, zato sem začela s prvimi tečaji.
Povabljena sem bila k sodelovanju pisanja znanstvenega članka o salsi, ki je izšel v dveh jezikih: Ples kot komuniciranje: kulturni in družbeni vidiki salse na Slovenskem (Maruša Pušnik in Kristina Sicherl, Kalejdoskop športa - uvod v športne študije, 2009). Leta 2009 sem slovenskim plesalcem predstavila afriško plesno zvrst v paru, ki se imenuje kizomba in je postala zelo popularna. Sem članica plesne skupine, ki jo vodi priznana plesalka in pedagoginja Maša Kagao Knez, specializirana za afriške plese in afro-sodobni ples. Trudim se, da se redno izobražujem doma in v tujini. Trenutno redno poučujem salso, reggaeton, kizombo in afrohouse hkrati pa sodelujem na različnih prireditvah kot animatorka, nastopajoča ali učiteljica.

Kaj ti pomeni plesati v predstavi? V veliko čast mi je, da sem bila povabljena k sodelovanju. Celotna zgodba mi je zelo všeč in je zanimiva. Ples združuje in pomaga družbi in posamezniku. 

Sporočilo: Zmeraj sem iskala moč in zaupanje zunaj sebe, toda prihajata od znotraj. Ves čas sta v tebi. (Anna Freud)