Katja Dance Company

produkcija plesnih predstav in plesni studio

Poslanstvo Katja Dance Company produkcije je:

 • da s plesno umetnostjo opozarja na vsakdanje točke v življenju, ki se pomembno​ dotikajo našega življenja in okolja

 • da omogoča plesno infrastrukturo mladim umetnikom, ki želijo živeti svojo plesno umetnost na odrih, obenem pa dati odrom in publiki kvalitetno vsebino

 • da namenja sredstva iz plesnih predstav za humanitarne vsebine

 

Plesni studio na Letališki cesti 27 v Ljubljani je varno zatočišče ljubiteljev vadbe in plesa,

 • ki želijo spoznavati nove ljudi, ki jih povezuje lepota gibanja in pozitivna energija;

 • ki želijo obnoviti svoje znanje plesa ali z njim popolnoma na novo začeti;

 • ki si želijo postaviti svoje telo in duh v harmonijo lepote gibanja;

 • ki želijo zgraditi in ohranjati zdravo telo in duha, ter vzpostaviti reden režim vadbe 

 • ki imajo morda močno željo stopiti tudi kdaj na oder​.

Naši plesni dvorani je možno tudi najeti.  Več informacij na NAJEM DVORANE

Ustanoviteljica KDC Katja Vidmar je plesalka, koreografinja in avtorica plesnih predstav, sicer profesorica slovenščine. Veliko časa namenja raznim plesnim/umetniškim/športno gibalnim projektom, med njimi izstopajo:

 • dobrodelna plesna predstava Ženska, s katero smo pomagali ženskam in otrokom v varnih hišah;

 • plesne pravljice Naš svet je drugačen!, Na Pomoč! in najnovejša Oprosti!, ki smo jo podarili socialno ogroženim otrokom, ki ju lahko naročite za izvedbo v vaših ali naših prostorih

 • dobrodelna plesno gledališka multimedijska predstava Življenje je vrednota, ki smo jo namenili ustanovi Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka in katere častna pokroviteljica je varuhinja človekovih pravic RS, gospa Vlasta Nussdorfer,

 • dobrodelna multimedijska gledališka plesna predstava Project X, s katero smo pomagali Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, paraplesalki Martini Smodiš in 6-letni Kiari, deklici z downovim sindromom in hudo srčno napako

 • sodelovanje v glazbenem videu Marc Grabber & Bastian - Savages

 • Katja Dance Company je bil proglašena za Naj plesno skupino leta 2018 po glasovanju bralcev plesnega portala Parada plesa.

 • Ustanoviteljica Katja Vidmar je bil proglašena za Najbolj pravljično plesno ustvarjalko leta 2019 po glasovanju bralcev plesnega portala Parada plesa.

 • plesno sodelovanje z mladimi, ki so preboleli raka v Sloveniji in na Hrvaškem

 • plesno presenečenje (flashmob) v Ljubljani, s katerim smo postali delček življenskega trenutka ženina, ki je presenetil in zaprosil svojo zaročenko nekega lepega belega dne

 • Katja Vidmar in predstava Življenje je vrednota je bila proglašena za Naj plesni dogodek leta 2019 po glasovanju bralcev plesnega portala Parada plesa.

Kopija izdelka Kopija izdelka Jazz s Sar
Jazz s Saro Instagram (1).png
Balet za otroke Instagram.png
Balet za odrasle (1).jpg

Vadbe v našem plesnem studiu:

(pozor - parkiranje izključno na parkirišču ob Letališki pred rampo - rampa se ob 18. uri zapira!)

Ponedeljek ob 18. uri - Vaba za vzdržljivost in dobro počutje

Torek in četrtek ob 17. uri - Balet za otroke

Torek ob 18. uri - Jazz s Saro

Četrtek ob 18. uri - Lyrical Jazz s Katjo

Nedelja ob 19. uri  - Balet za odrasle

Vabljeni, da se nam pridružite tako začetniki vseh starostnih skupin, kot tudi nekdanji plesalci, ki si želite svoj prosti čas, um in telo nameniti liričnim gibom. Z vami bo koreografinja, ustvarjalka plesnih gledaliških predstav in plesalka Katja Vidmar s svojo ekipo.

 

Za prijave in informacije nas pokličite na 041 649 599 ali nam pišite na katjadanceco@gmail.com.

 

Naš plesni studio se nahaja v Ljubljani na Letališki cesti 27 poleg BTC

 

Vabljeni!

Jazz Open klas z Anjo Robida

1. februarja bomo v našem studiu gostili plesalko in koreografinjo Anjo Robida, ki je prav gotovo ena bolj vidnih akterjev na Jazz sceni. Pridružite se ji na 3 urni Jazz delavnici.

82109256_642427436590257_107236369784373

Contemporary workshop

9. novembra bomo v našem plesnem studiu že tretjič gostili Contemporary workshop z izredno plesno ustvarjalko Nastasjo Štefanič iz Zagreba. Število prijav je omejeno. Prijava

Contemporarz workshop.png

Katja Vidmar - naj pravljična plesna ustvarjalka

Najlepša hvala vsem vam, ki ste naši Katji namenili vaš glas in tako pomagali k naslovu Najbolj pravljične plesne ustvarjalke v glasovanju bralcev plesnega spletnega portala Paradaplesa.si, ki se jim Katja iskreno zahvaljuje za nominacijo in nagrado. 
Katjina ekipa pa ne počiva in se je po kratkem oddihu zopet vrnila v plesno dvorano k ustvarjanju tega, kar najbolj ljubi - ples! Veseli bomo ponovnega snidenja z vami na slovenskih odrih in v naši dvorani.

Screenshot1.jpg

NAS ŽELITE PODPRETI?

Brez podpore v umetnosti ne gre, zato bi se še posebej radi zahvalili in izpostavili podjetja, ustanove  in posameznike, ki so nas poslušali, nas slišali in razumeli ter nam pomagali s svojim prispevkom. Če bi se jim želili pridružiti tudi vi z vašim sodelovanjem in podporo, nam prosimo pošljite kratko sporočilo na katjadanceco@gmail.com

20170206 Netica Podpis pogodbe 011_pe.jp

NAJ-PLESNA SKUPINA 2018

Parada plesa​ - Katja Dance Company izbrani za Naj plesno skupino 2018 v okviru glasovanja za Naj plesne zvezde leta 2018​​

IŠČEMO PLESALCE IN PLESALKE!

Plesalci, ki si želite nastopati na odrih v produkcijah Katja Dance Company, pokličite nas!

ZOK_6676_pe.jpg

POTREBUJETE PLESNE TOČKE?

Organizacija plesnih nastopov na vaših dogodkih, video snemanjih po naročilu. Razpolagamo z velikim naborom plesalcev različnih stilov in namenov. 

29.jpg

Slovo od Anžeta

17. avgusta -  Z veliko žalostjo smo poslovili od naslovnega junaka naše predstave, malega Anžeta. V dogovoru z Anžetovo družino s predstavo nadaljujemo, tako da bo Anže še naprej živel v naši zgodbi, ki jo podarjamo pomoči potrebnim in vam draga zvesta publika. V veliko čast nam je, da smemo duh vztrajnosti, prijateljstva, sočutja in neizmernega poguma nositi s seboj, tako kot ga je nosil Anže. In njegov mali lesen metuljček, ki ga je nosil na naših predstavah, bo dobil častno mesto. 

Plesalci_predstave_Življenje_je_vrednota

Zaročni plesni Flashmob

18. avgusta - sredi bele Ljubljane - presenetili smo Valentino in jo popeljali do zaročnega prstana njenega Edina. Oglejte si video tega dogodka in kliknite na spodnjo sliko.

DSC07752.JPG

PRVE KDC PLESNE MINIATURE

22. 6. 2019 so štirje mladi umetniki plesali svoje plesne miniature ob 20. uri v dvorani Katja Dance Company na Letališki 27! Oglejte si povzetek večera.

KDC Plesne miniature.png

NOV VIDEO SAVAGES

Sodelovanje pomeni nov mejnik delovanja, saj je z izdajo videa preko kanadske platforme Release Promo naše ustvarjanje vidno prvič tudi globalno.

Screen Shot 2019-02-20 at 09.57.44.png

PROJECT X - HOMESICK

Naš prvi uradni plesni video - cover pesmi Homesick Dua Lippa, ki je sestavni del zgodbe naše celovečerne gledališke plesne predstave Project X

ODDAMO PLESNE DVORANE

Na voljo je še nekaj terminov v  dvorani - Letališka cesta 27 (145 m2 in 25 m2). Če potrebujete prostor za vadbo, delavnico, srečanja ali predavanja, nas pokličite. 

IMG_2184 2.JPG

NAROČILO IZVEDBE PLESNE PRAVLJICE

Našo plesni pravljico za otroke od 2 do 10 let Na pomoč! lahko sedaj tudi naročite za izvedbo v vaših ali naših prostorih. Ekološko zavedanje skozi plesno pripoved osvešća najmlajše!

DSC01784_pe ocean bag Katja Dance Compan

Katja Dance Company

Ljubljana, Letališka 27

Prijave in dodatna vprašanja pošljite na

katjadanceco@gmail.com
ali nas pokličite na:

041 649 599.