Katja Vidmar

Področja plesa: balet, jazz balet, družabni plesi, modern, salsation, hip hop, show dance, street, koreografija, plesna pedagogika, plesne vadbe ...

Plesni bio: Več let sem plesala v plesni skupini Make up in nastopala v TV oddajah: V nedeljo zvečer, Pri Mariu, Brez zapor ... Sodelovala sem kot plesalka na evroviziji in Melodijah morja in sonca z različnimi izvajalci, se izobraževala na plesnih workshopih v Sloveniji in v tujini, ustvarila, koreografirala in plesala v dobrodelni plesni multimedijski predstavi Ženska in sem avtorica plesnega multimedijskega projekta Življenje je vrednota. Sem plesalka, koreografinja in vaditeljica plesne rekreacije in različnih vadb.

Kaj ti pomeni plesati v predstavi? Diham, živim ples in zame plesati pomeni smisel življenja. Z gibom izražam sebe in svoje misli ter vanje vpletam občutke. Hkrati poskušam s predstavo pomagati tistim, ki so v stiski ali ki potrebujejo glas in sami nimajo moči. Rak je zaznamoval tudi mojo družino, zato mi predstava pomeni zdravilo za ranjeno dušo. Ples je tako  beseda,  barva, glasba in preplet gibov, s katerimi sem "izmuzljiva podoba globin".

Sporočilo: HOČEM. ZMOREM. BOM!