top of page
Baletne pripravnice 1920 1080 tekst (1).png

BALET ZA OTROKE

Otroci bodo spoznavali svet baleta.
Pogoji za vpis: Spodnja starostna meja je šest let.

​Cilj baleta za otroke je, da otroci skozi ples  in vodene plesne igre urijo in raziskujejo svoje sposobnosti, prebujajo ljubezen do plesa in umetnosti. Preko baletnih vaj razvijajo vztrajnost, delovne navade in se navadijo na skupinsko delo. V prostoru zaznavajo sebe in ostale ter si znajo med seboj pomagati.
S plesom se učijo discipline, medsebojnega spoštovanja, razvijajo dobro samopodobo in zaupajo v svoje sposobnosti.

Kdaj: vsak torek - 16:30 (45 min)

Kje: Velika dvorana - Katja Dance Company, Letališka cesta 27, Ljubljana (nasproti MOL črpalke). Vhod s hrbtne strani stavbe. 

Naš klimatiziran plesni studio je opremljen z baletnim podom, baletnimi drogovi, družabnim prostorom, veliko garderobo, tuši in vrhunskim ozvočenjem. Nahaja se v bližini nakupovalnega središča BTC in le 500 metrov od obvoznice. Pred dvorano so brezplačna parkirna mesta in avtobusna postaja linij 7L in 27.​

Opomba: Program se bo izvajal ob zadostnem številu prijavljenih.

Vadnino lahko plačate tudi za celo sezono in s tem prihranite. Za vpis dveh ali večih članov iz iste družine odobrimo 10 % popust za drugega vadečega. 

Informacije: katjadanceco@gmail.com ali po telefonu 041 649 599.

IMG-1227.JPG

NEŽA RUS

Vaditeljica baletnega programa

Neža Rus je svojo plesno pot začela pri štirih letih v baletni šoli Pirueta, z devetimi pa se je vpisala na Srednjo glasbeno in baletno šolo Ljubljana (danes KGBL). Na nižji baletni šoli se je izobraževala pri Tanji Pavlič, Nadi Zorn in Darji Sebastian, na srednji pa pri Marinki Ribič. V času šolanja se je udeležila večih baletnih poletnih seminarjev v Sloveniji in v tujini ter baletnih tekmovanj Temsig. V tretjem letniku je pričela sodelovati z SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je plesala v predstavah Labodje jezero, Hrestač, Giselle, Veliki Gatsby, Gusar, Romeo in Julija, Hoffmanove pripovedke, Dunajski večer in druge ter tako postala tudi redna članica baletnega ansambla. Po maturi je dvakrat sodelovala tudi z SNG Maribor in sicer v predstavah Gusar in Labodje jezero. Foto: Anna Runefelt.

Neža20210918-01.jpg

NEŽA BANOVEC

Vaditeljica baletnega programa in vodja programa sodobnega plesa

Neža je svoje plesno znanje pred leti pridobivala v plesnem klubu Wolfy pri Damjanu Gorjupu in na KGBL-ju pri Jani Kovač Valdes ter Sabini Schwenner. Kasneje se je prepisala na baletni oddelek in končala svoje izobraževanje na Gimnaziji Poljane ter Srednji baletni šoli pri profesorici Marinki Ribič. Poleg pridobivanja znanja na baletni šoli je plesala tudi pri Kjari Starič Wurst in osvajala moderne plesne tehnike. Po končani baletni šoli je odšla na priznano plesno akademijo Iwanson v Munchnu, kjer je pridobila širok spekter znanja iz različnih sodobnih plesnih tehnik, improvizacije ter koreografije. Lani pa je postala plesalka junior kompanije Elephant in the black box pod vodstvom Antona Valdbauer-ja in Jean Philippe Dury-ja. Bila je tudi nosilka štipendije Ministrstva za kulturo za specializirane poklice v kulturi v tujini. Ker jo že od nekdaj zanima poučevanje, se je z letošnjim letom vrnila v Slovenijo, kjer bo svoje znanje nadgradila s pedagoškega vidika na Univerzi v Ljubljani, hkrati pa poučuje in deli svoje znanje v plesnem studiu Katja Dance Company. Foto: Albert Podrekar

bottom of page