Balet z 1920 1005.png

BALET ZA ŠTUDENTE IN ODRASLE - ZAČETNI TEČAJ

z Metko Beguš

Vabljeni na začetni tečaj baleta za vse plesalce in odrasle z očarljivo profesionalno balerino Metko Beguš.


Balet je odlična osnova za vse plesne zvrsti. Skozi balet se naučimo discipline, elegance in vztrajnosti, hkrati pa je priložnost za odmik v povsem svoj svet. Osvojili bomo osnovne baletne tehnike, ki bodo prispevale k vašemu plesnemu razvoju in boljšemu počutju, napredni plesalci pa se lahko nadgradite in izboljšate vašo tehniko.


Začetni tečaj baleta

Cena: 40 EUR mesec (4 vaje/60 minut) - 12 EUR posamezna vaja

Čas trajanja: 60 min

Kdaj? Vsako nedeljo ob 18.00 (s pričetkom v septembru 2021)

Kdo se lahko pridruži?

Prav vsakdo, ki si je kadarkoli želel pobliže spoznati balet, osvojiti osnove, pridobiti na samozavestni drži in nekaj storiti zase in za svojo dušo. Leta definitivno niso pomembna. Če si želiš plesati na klasično glasbo v prijetnem okolju s profesionalno balerino in se ob tem imeti lepo, si lepo vabljen/-a, da se nam pridružiš!


Kje: KDC, Letališka cesta 27, Ljubljana (nasproti MOL črpalke)


Za prijave in informacije nas pokličite na 041 649 599 ali nam pišite na katjadanceco@gmail.com


Naš lepi novi plesni studio je opremljen z baletnim podom, baletnimi drogovi, družabnim prostorom, veliko garderobo, tuši in vrhunskim ozvočenjem. Nahaja se v bližini nakupovalnega središča BTC in le 500 metrov od obvoznice. Pred dvorano so brezplačna parkirna mesta in avtobusna povezava linij 7L ter 27.


Vabljeni, da nas pokličite in nas obiščete.

 
 

METKA BEGUŠ

Metka Beguš se je rodila v Ljubljani. S plesanjem baleta je začela v baletni šoli Saša, nato je pri desetih letih z baletom nadaljevala na nižji baletni šoli v Ljubljani pri Alenki Tomc in Darji Sebastian. Pri enajstih letih je prvič sodelovala z SNG Opera in balet Ljubljana v predstavi Pepelka. Leta 2008 je bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet, kjer so jo poučevali Matej Selan, Tanja Pavlič, Olga Andreeva in Marinka Ribič. Od šestnajstega leta dalje je redno sodelovala z SNG Opera in balet Ljubljana in nastopala v predstavah Labodje jezero, Doktor Živago, La Bayadere, Hrestač- božična zgodba, La Sylphide, Trnuljčica, Don Kihot, Coppelia na Montmartru in drugih. V času šolanja se je redno udeleževala baletnih tekmovanj v Sloveniji in tujini ter baletnih seminarjev. Dodatno se je izpopolnjevala v Madridu, v Centro de Danza Victor Ullate, v Pragi, na Prague Ballet Masterclasses, na Dunaju in v Dresdnu. Sodelovala je z različnimi koreografi: Alexander Ekman, Jiri Bubeniček, Jeroen Verbruggen in drugimi.