Ajda Miklavčič

Področja plesa: hip hop, jazz balet, show dance, disco dance, street, skupinske vadbe

Plesni bio: Plesati sem začela že v mali šoli, in sicer  balet. V osnovni šoli sem začela s hip hopom in street-om, kjer sem se našla. Plesala sem v plesni šoli Urška več kot deset let, s katero smo se redno udeleževali različnih tekmovanj, tako državnih kot evropskih in svetovnih. V disco dance-u smo v kategoriji velikih formacij osvojili 1. mesto na DP, v hip hop produkciji smo osvojili 1. mesto na EP in SP. Plesala sem tudi na različnih nastopih in dogodkih. Proti koncu srednje šole sem se srečala tudi z jazz baletom in show dance-om, ki sta me takoj prevzela. Zdaj sem koreografinja in plesna učiteljica, hkrati pa tudi sama še vedno z velikim veseljem plešem in sem vaditeljica skupinskih vadb.

Kaj ti pomeni plesati v predstavi? Vedno sem si bolj kot visokih rezultatov na tekmah želela plesati v plesni predstavi in možnost sodelovanja v predstavi z dobrodelno noto me je takoj prepričala. Ples je nekaj najlepšega in hkrati najpreprostejšega, kar lahko podariš sočloveku. To, da imamo s soplesalci možnost ustvarjanja dobrodelne plesne predstave, je zame izjemna izkušnja in ena izmed najlepših stvari.

Sporočilo: Menim, da so človeku v življenju dane samo tiste stvari, ki jih lahko premaga in ki ga delajo boljšega, močnejšega.